Skip Navigation Links

'Suriye Ekmeği'ne Denetim Geliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,'Suriye ekmeği' üreten fırınları denetleyecek

'Suriye Ekmeği'ne Denetim Geliyor

Gündem   A+a-

"İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı 4. Toplantısı" Vali Büyük'ün başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Kamu yatırımları ve proje değerlendirildiği toplantıda 16 kurum temsilcisi de sunum yaptı.
Burada konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, 'Suriye ekmeği' konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile koordinasyon çalışması yapmak istediklerini ifade etti. 'Suriye ekmeği' konusundaki sıkıntının bir çok kurumu ve kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Acar, "Özellikle ilk dönemlerde Suriyeli kardeşlerimiz tarafından işletmecilik yapılır iken, son dönemde yerli vatandaşlarımız bu kardeşlerimizin duygularını istismar ederek kendi fırınlarında veya ruhsatız fırınların cüzi bedelle çalıştırarak kullanıyorlar. Ayrıca ilk zamanlar belirli noktalarda bu ekmek satılırken şimdi bakkallarda büfelerde her noktada ekmek satıyorlar. Aynı zamanda kaçak bir üretim var, ruhsat yok. Üretilen ekmekten dolayı zehirlenmeler olursa bunların sıkıntısı baş gösterebilir. Bu anlamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden büyükşehir ve ilçe belediye zabıtalarıyla bu tür yerlerin denetlenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
VALİ BÜYÜK DENETİM TALİMATI VERDİ
Vali Büyük ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin beraber hareket etmesinde fayda olduğunu kaydederek, "Şöyle bir kafa karışıklığı oluşuyor. Bu tür Suriye ekmeği, toplum tarafından da talep görmesi sebebiyle ruhsatlı, izinli yerlerde üretilip, marketlerde, bakkallarda satıldığını da görüyoruz. Yani bu Suriye ekmeği dediklerimizin hepsi bizim kontrolümüzün dışında, uygunuz şartlarda üretilmiş anlamına gelmiyor. Ama biz hukuk devletiyiz. Hukukun dışına kim çıkıyorsa bunun gereğini yapma durumundayız. Bir çalışma izni verilmiş değil. Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürümüz de burada. Çalışanlar veya bir işletme yapmaya çalışanlar, istismar edenler varsa hemen büyükşehir ile bir program yapın, bir denetim gerçekleştirin. Hukuk ne diyorsa gereğini yapın. Bizim zaten gıda denetimlerimiz var. Ama bu konuda büyükşehir belediyesine intikal eden bir ihbar varsa bunları da dikkate alıp iş birliği içerisinde gerçekleştirin" şeklinde konuşu.https://youtu.be/qD7DE4JVjBo
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet