Skip Navigation Links

Vali Çakacak,Mersin'deki Ortodoks Ve Katolik Kiliselerini Ziyaret Etti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak,Mersin Latin Katolik Kilisesi ile Mersin Rum Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek,Hristiyan cemaatinin Mersin'deki

Vali Çakacak,Mersin'deki Ortodoks Ve Katolik Kiliselerini Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

dini temsilcileriyle bir araya geldi.
Vali Çakacak, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan iki kiliseyi ziyaretinde barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi. İlk ziyaretini Uray Caddesi üzerindeki Mersin Latin Katolik Kilisesi'ne gerçekleştiren Çakacak, Ruhani Lider Vekili Roberto Ferrari, Adana Latin Katolik Kilisesi Lideri Fransua Dondu, Kilise Rahibi Hanry Leylek ve kilise cemaatinden vatandaşlar tarafından karşılandı. Kilise cemaati ile bir süre sohbet eden Çakacak, farklılıkları bir zenginlik olarak gördüklerini, bugün de olduğu gibi tarihte hiçbir zaman, vatandaşlar arasında inanç ayrımı yapılmadığını vurguladı. Mersin'de Müslüman ve Hristiyan vatandaşların bir arada, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarına dikkat çeken Çakacak, Mersin'in tüm renkleriyle barış, hoşgörü ve kardeşlik şehri olduğunu, bu ortamı bozmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini kaydetti.
Daha sonra Kültür Mahallesi'ndeki Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ne geçen Çakacak, burada da Kilise Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Kilise Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yazırlıoğlu ve Ortodoks cemaati üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Ruhani Lider Teymur, "Ziyaretinizle Mersin'deki tüm Ortodoks cemaatini onore ettiniz. Farklı inançlara sahip olan insanları bir inanç zenginliği olarak değerlendirerek ve kilisemizi ziyaret ederek bizlere verdiğiniz değeri hissettirdiniz. Ortodoks cemaati olarak, Mersin halkıyla bütünleşen kardeşlik ve barışın sürdürülebilir olabilmesi için tüm dinamiklerimizle her zaman ülkemize hizmet etmeye hazırız" dedi.
Vali Çakacak ise "Mersin, kimsenin ayrıştıramadığı, herkesin barış ve huzur içerisinde, kardeşçe bir arada yaşadığı zenginliğin adıdır. Bu zenginliği oluşturan tüm vatandaşlarımızın temel beklentilerini karşılamak da en büyük görevimizdir. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğin ebediyete kadar devam etmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet