Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ünüvar:'Teröre Karşı TEK SES,TEK Yürek Olmalıyız'

AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr.Necdet Ünüvar, 'Ankara'da haince,barbarca insanları katledenler,bu milleti birbirine düşüremeyecekler

Ünüvar:'Teröre Karşı TEK SES,TEK Yürek Olmalıyız'

Gündem   A+a-

bölemeyecekler,çünkü bu milletin mayası sağlam" dedi.
Ünüvar, AK Parti Karataş İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ankara'daki bombalı terör saldırısını lanetleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine de başsağlığı diledi.
97 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de yaralandığı terör saldırısının, Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı en acı, en dramatik, en alçakça saldırı olduğunu ifade eden Ünüvar, seçimlere 20 gün kala gerçekleşen bu saldırının, toplumsal barışa ve Türk demokrasisine yönelik bir suikast olduğunu belirtti.
Türkiye'nin, bölgesinde sağlıklı seçimler yapabilen ender ülkelerden biri olduğunun altını çizen Ünüvar, saldırının 1 Kasım'da yapılacak seçime yönelik bir provokasyon ve dizayn girişimi olduğunu kaydetti. Ünüvar, "Bu saldırı, milletimize ve demokrasimize yapılmıştır. Yaşanan bu olay, Türkiye'de güvenlik açığı varmış gibi bir tablo yaratarak, ülkemizi bölgedeki sıcak gelişmelerin içine çekmeye yönelik bir girişimdir" diye konuştu.
Türkiye'nin; tarihi ve jeostratejik konumu itibarı ile çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:
"Avrupa'nın en doğusunda, Asya'nın en batısında, Orta Asya'nın güneyinde, dünyanın en stratejik bölgelerinden Ortadoğu'nun kuzeyinde bir ülke. Türkiye'nin, bu kadar stratejik bir konumda olması nedeniyle şüphesiz seveni kadar sevmeyeni de var. İçeriden ve dışarıdan bir takım saldırılara maruz kalıyoruz. Bu ülkeyi zayıflatmak adına geçmişte bir takım oyunlar oynandı. 70'li yıllarda solcu-sağcı oyunu oynandı. 80'li yıllarda bir yandan Asala terör örgütü, dışarıda büyükelçilerimize, konsoloslarımıza saldırdı ve onları haince, hunharca katletti. O zamanlar Alevi-Sünni kavgası başlatmaya çalıştılar. 80'li yılların sonunda başlayıp 90'lı yıllarda Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalıştılar ama hiçbirinde bu milleti birbirinden ayıramadılar, bölemediler. Buna fırsatları olmadı. Niye? Çünkü bu milletin mayası sağlam. Bu millet, birbirine 'sen Türksün- Kürtsün, sen Alevisin-Sünnisin, sen başörtülü-başı açıksın, sen Zazasın, sen Gürcü'sün, sen başka bir ırktansın, sen başka bir mezheptensin, sen başka bir meşreptensin' diyerek birbirini dışlamadı. Yine birbirlerine kız vermeye-kız almaya, ortak düğün yapmaya, düğünlerde birlikte halay çekmeye, cenazelerde birlikte ağlamaya devam ettiler. Çanakkale'de birlikte şehit oldular. Bu ülkenin bayrağının üzerinde 'bu ülkenin ezanı, toprağı, vatanı, milleti, dini, ortak bütün değerleri benim' diyenlerin kanı var. Dolayısıyla Ankara'da haince, barbarca insanları katledenler, bu milleti birbirine düşüremeyecekler, bölemeyecekler."
Siyasetçinin amacının; ülkenin birliğini, dirliğini korumak ve kollamak olduğunu belirten Ünüvar, "Bizlerin amacı ülkeyi bir ve bütün yapmak, bu ülkeyi daha güçlü yapmaktır. Biz; ülkemiz hem savunma sanayide güçlü olsun istiyoruz hem teknolojide, hem eğitimde hem sağlıkta, hem tarımda hem ticarette, hem dış politikada hem sporda, hem edebiyatta hem kültürde, her alanda çok güçlü olsun istiyoruz. Bu millet asırlardır hür yaşamış ve inşallah bunan sonra da hür yaşayacak bir millet. Bu ülkenin geleceğini düşünmek zorundayız. Bu ülkenin birliğini, dirliğini savunan insanların ülkenin idaresinde daha fazla rol almasını sağlamalıyız. Çünkü bu ülke, idarecileri ne kadar bu ülkenin birliğini, dirliğini düşünmüşse o kadar ileriye gitmiştir. Birileri bizim daha güçlü olmamızı istemeseler de biz güçlü olacağız. 1 Kasım'da 13 yıldır milletin hayrına iş yapan kadrolar yeniden daha güçlü şekilde iktidara gelecektir. Onun için 1 Kasım, sadece AK Parti'nin seçimi değildir. 1 Kasım Türkiye'nin de seçimidir. 1 Kasım dünyadaki mazlumların, mağdurların da seçimidir. Bu ülkeyi bizim yaşatmamız lazım. Bu ülke için güzel şeyler yapmak, güzel şeyler üretmek zorundayız. Onun için de gece gündüz durmadan çalışmamız lazım" dedi.
"Türkiye'nin önü terörle kesilemeyecektir" diyen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Terör saldırısı ülkemizin geleceğine kastediyor ama bunu başaramayacaklar. Bizler yoğun bir şekilde bu ülke için çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti kadroları, bu ülkeyi, bu vatanı bu toprakları seven insanlardan oluşuyor. Bizim bunları anlatmamız lazım. Bizim bir ve beraber olmamız lazım. Teröre karşı tek ses, tek yürek olmamız lazım. Sesimizi güçlü bir şekilde çıkarmamız lazım. AK Parti'ye oy versin vermesin insanların artık bu ülkenin istikbaline kasteden hainleri, alçakları görmesi lazım. Yüreğimiz kan ağlıyor. Bu ülke üzerine büyük bir oyun oynanıyor, ama bu oyunu bozacak olan da milletin kendisidir. Milletin birliği, beraberliği ve bütünlüğüdür. AK Parti hep milletin hayrına davranmıştır, böyle olmaya da devam edecektir. Onun için bizler daha sıkı çalışacağız. Bu ülkenin asıl sahipleri bizleriz, milletiz. Milletimiz inşallah bir ve beraber olduğu zaman hiçbir hain hedefine ulaşamayacaktır. Allah bu ülkeyi her türlü görünür ve görünmez, içeride ve dışarıdaki hain, fitneci, fesat, kalbi bozuk insanların şerrinden muhafaza etsin. Allah, milleti terörle ağlatan katilleri 'Kahhar' ismiyle kahretsin inşallah."
Ünüvar, ilçe başkanlığındaki toplantının ardından, Yassıören köyünde muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldi. Ünüvar, ayrıca, Karataş İlçe Başkanı İbrahim Yüce ile birlikte Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Sakar'ı ziyaret ederek, birliğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar