Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Uyardı.

Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Uyardı.

Gündem   A+a-

Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Uyardı…


Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi, başlayan yeni kayıt dönemi öncesi usulsüz okul kayıtlarına dikkat çekerek, İlçe Milli Eğitim, Nüfus Müdürlüğü ve Kaymakamlığın tam bir uyum ve koordine içinde çalışarak, naylon kayıtlara izin verilmemesi yönünde yoğun çaba gösterilmesini istedi.
Muhtar Meral Kireççi konuyla ilgili olarak; “Adına ister, sanal, ister fason ister de naylon kayıt deydin, bu usulsüz öğrenci kayıtlarının önüne geçilmelidir. Savaş, Kurtuluş, Hürriyet, Yenişehir ve Çay Mahalleleri gözde okullarımızın olduğu mahallelerdir. Özellikle bu mahalleler mercek altına alınmalı, buradaki usulsüz kayıt talepleri geri çevrilmelidir. Bize gelen vatandaş noterden yaptırdığı göstermelik kira sözleşmesi, Telekom Müdürlüğü’nden alınan anlık telefon nakil sözleşmesi ile kayıt girişiminde bulunmaktadır. Bazı vatandaşlarımız ise Nüfus Müdürlüğü’ne giderek, doğrudan beyan ile kayıt yaptırmaktadır. Ben 7 Haziran 2009 yılında muhtar seçildim. O günden bu yana konumunu bilmeden, adres tespiti yapmadan gayri yasal kayda izin vermedim” diye konuştu.
İlçe Nüfus Müdürlüğü Çok Dikkatli Olmalıdır
Muhtar Meral Kireççi sözlerinin devamında ise; “Bu sene mahallemi çok daha iyi tanıyorum. Kesin olarak naylon kayıtlara yine izin vermeyeceğim. İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün konuyla ilgili olarak çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Doğrudan beyanı çok dikkatle araştırmalıdırlar. Benim mahallemde 15 bilemediniz 20 tane okula başlayacak çocuk vardır ama dikkatimi çeken olay 5–6 kat fazla kayıt başvurusu olmasıdır. Ben bu konudan çok dertliyim. İlçe Nüfus Müdürlüğü, ilköğretim çağına gelmiş çocuklara kendi oturdukları mahalle için oturum vermelidir. Kişinin istediği mahalleye göre oturum verilirse bu iş içinden çıkılmaz bir hal alır. Muhtarlar mahallerini iyi bilirler, sokak-sokak, apartman-apartman tanırlar ve ondan sonra FORM-C Belgesi verirler. Hatır, gönül için FORM-C’ de doldurulmaz” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş