Skip Navigation Links

'Taraf Değil Hakem Ol!'

İskenderun gündeminin ilk sırasına yerleşen Prime Malla AVM çevresindeki şahıs malı araziler sorunu, Belediyenin inisiyatifine kaldı

Gündem   A+a-

Kent gündeminin ilk sırasına yerleşen Prime Malla AVM çevresindeki şahıs malı araziler sorunu, Belediyenin inisiyatifine kaldı

“Taraf Değil Hakem Ol!”

Prime Mall AVM’nin çevresindeki “şahıs malı” arazilerin akıbeti henüz netlik kazanmazken, Cereb ailesine ait 1 dönümlük alanın beton direklerle çevrilmesi çirkin bir görüntü oluşturuyor.
AVM etrafında yeşil alan olarak görünümündeki arazide, Cereb ailesi haricinde 2 hak sahibi daha bulunuyor. Mal sahipleri haklı. Açtıkları davayı kazanmışlar.
Şimdi gözler belediye yönetimine çevrildi. Bir iddiaya göre, Belediye bu arazideki şahıs mallarında “kamulaştırma” yöntemi uygulayacak. Yani arazileri, mal sahiplerinden çok cüzi bedellerle satın alıp, “yeşil alan” olarak kamunun hizmetine tahsis edecek. Bu durum elbette ki Prime MALL AVM işletmecilerinin lehine olacak. Tek kuruş vermeden “Belediye marifetiyle” yeşil alan sahibi olacaklar.
Öte yandan, hukuk mücadelesini kazanan mal sahipleri şimdi, arazilerine “astronomik” rakamlar istiyor. Bu tutum da etik değil.
Üçüncü bir alternatif daha var. İmar izni olmayan bu arazilere, Belediye tarafından “Günübirlik tesis” vasfı kazandırılması, dolayısıyla mal sahiplerinin kendi arazilerinde küçük eğlence ve dinlenme mekanları açabilmelerine olanak sağlanması, sorunu bertaraf edebilir. AVM çevresinde beton direkler yerine bu tip tesislerin olması daha makul görünecektir.
Sonuç olarak Belediye yönetimine büyük sorumluluk düşüyor. Vatandaşın bu konudaki düşüncesi ise çok net. “BELEDİYE TARAF DEĞİL HAKEM OLMALI”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet