Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Haksız Bir Seçim Kampanyası İle Karşı Karşıyayız..

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, seçim propagandasının Hatay’da yasaklanması ile ilgili olarak kararın

Haksız Bir Seçim Kampanyası İle Karşı Karşıyayız..

Politika   A+a-

anayasal ve demokratik haklarımızın engellenmesi olduğunu belirterek, “Haksız bir seçim kampanyası ile karşı karşıyayız. Mecliste temsil edilen partilere tüm TV kanalları, devlet imkânları, belediyeler, seferber edilmişken maalesef bu ülkenin geleceğini düşünen, milletin tarihini, kültürünü, öz benliğini temsil eden Saadet Partisinin sesinin kısılmaya çalışılmasını anlamak mümkün değildir. İktidar ve muhalefet elindeki devlet imkânlarını istismar ederek haksız bir seçim kampanyası yürütüyor” dedi.

SAADETİN SESİNİN KISILMAMALI

Milletimiz Saadet Partisinin görüşlerini duymalıdır. Meclisteki partiler tiyatro oyunu oynar gibi kayıkçı kavgası yapmaktalar. Al birini vur ötekini, pek çok konuda farklı düşünmüyorlar. Ekonomide aynılar, dış politikada aynılar. Bu ülke için farklı düşünen, geleceğe dönük yol gösteren, dış güçlerden bağımsız, kimseden korkmadan, kimseye şirin görünmeden akıllı politikalar yürüten parti Saadet Partisidir. O yüzden Saadet Partisine ihtiyaç vardır ve Saadet’in görüşlerini halka paylaşması gerekiyor.

DEVLET İMKÂNLARI İLE SEÇİM PROPAGANDASI YAPIYORLAR

Ellerinde devlet ve belediye imkânları olanlar, haksız şekilde kendilerine emanet edilen kamu kaynakları ile seçim propagandası yaparken, alın teri ile siyaset yapan partilerin demokratik propaganda hakkının engellenmesi kabul edilemez olduğunu ifaden Çalışkan, “Bu karar anlamsız bir karardır. Bu karar Hatay için bir lekedir. Özgürlüğün simgesi, medeniyetler beşiği, hoşgörü kenti Hatay’da olağanüstü hal varmış gibi davranılması Hatay halkına saygısızlık ve Hatay’a vurulan bir darbedir. Hatay’ı savaş ortamı gibi gösterenlerin ekmeğine yağ sürmektir.  Normalleşmeye ihtiyacımız vardır.

Özellikle belediyelerin ve kamu kaynaklarını kullanarak halka program yapıp, sonrada milletvekili adaylarını konuşturmaları tamamen yetki gaspı, hak ihlalidir.” Diye konuştu.

Seçim kuruluna çağrıda bulunan Çalışkan, “Seçim kurulu, milletvekili adaylarının, belediye ve kamu araçlarını kullanmasını engelleyerek, belediyelerin başkaları adına giydirdikleri araç giydirmelerini ve hoparlörleri söktürmesini istedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEPKİ

Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan çalışkan; “Ey belediye başkanları! Bunun hesabını vermezsiniz!.. Hatay’ın pek çok ilçesinde bu sorun vardır. Bu dönem partizanlığın daniskasını halkımız yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş