Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

OKÜ Akademik Yılı Açılışı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin (OKÜ), 2015-2016 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı

OKÜ Akademik Yılı Açılışı

Eğitim   A+a-

Açılış programı, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'nın OKÜ Rektörlük binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki programın ardından akademik yıl açılış programı OKÜ Amfisi'nde devam etti. OKÜ Amfisi'nde gerçekleştirilen törene başta Osmaniye Valisi Kerem Al olmak üzere, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde öğrenciler adına konuşma yapan OKÜ Yönetim Bilişim Sistemleri 4. sınıf öğrencisi Yağız Büyükyılmaz, "Bizler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri olarak üzerimize düşen görevleri ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından asla ödün vermeden, onun önderliğinde ve yolunda her zamankinden daha fazla çalışarak yolumuza devam etmeliyiz. Üniversitemizin gelişiminde başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen tüm ilgililere içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Törene katılan protokolün yanı sıra akademik ve idari personel ile Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilere de seslenen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da konuşmasında, üniversitenin vizyon ve misyonuna yakışır şekilde bilimselliği ön plana çıkartmanın vurgusunu yaptıklarını belirtti. Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, "Bilimin aydınlığında, kültürel gelişime ve soysal, zengin bir ufka sahip olmaya verdiğimiz önemin altını çizdik. Her bir cümlemizde tarihimize, milli ve manevi değerlerimize, geleneklerimize bağlılığımızı özellikle belirttik" dedi.
Geçtiğimiz son birkaç ayda gerçekleşen olaylarla ilgili de görüşlerini belirten OKÜ Rektörü Büyükalaca şöyle konuştu: "Milletimizin yaşadığı acıları yüreğimizde hissederek, birlik ve beraberliğimiz üzerinde oynanan oyunları, OKÜ olarak esefle kınadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Dış kaynaklı hain planların karşısında, milli birlik ve beraberliğimizden güç alarak, hiçbir alçaklığa ve ihanete boyun eğmeyen milletimizin, bundan sonra da aynı irade ile vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruyacağına inancımız tamdır."
OKÜ'nün 11 bin 316 öğrencisi ile eğitim ve öğretime başladığını söyleyen Rektör Büyükalaca, "Karacaoğlan Yerleşkesi'nde bölgenin en büyük ve Türkiye'nin sayılı büyüklükteki Mühendislik Fakültesi binası ile bünyesinde kütüphanenin yanında öğrencilerimize yönelik birçok modern birimi barındıran Öğrenci Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binaları ise tamamlanma aşamasına geldi. Aynı zamanda Sosyal Tesis ve Kreş binası, Enstitüler Binası, İlahiyat Fakültesi Binası ile Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binasının ihale süreçleri tamamlandı ve inşaatları devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl bunların tamamlanma müjdesini de sizlere veririz" diye konuştu.
Mevcut yerleşke alanının parçalı bir yapıda olduğunu ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, yeni yapılacak olan binalarla birlikte yerleşkenin dolma noktasına geldiğini söyleyerek, yöneticilere ve Osmaniyelilere seslendi. Büyükalaca, "Üniversitemizi arazi açısından, bugününü aratacak bir noktaya getirmemeleri ve bu parçalı arazi yapısına kalıcı bir çözüm üretmeleri gerekmektedir" dedi.
Osmaniye Valisi Kerem Al da gücün en önemli unsurunun beşeri sermaye olduğunu ifade ederek, "Beşeri sermayenin becerisi, evrilmesi, kalitesi, donanımı, ufku konusunda temel görev şüphesiz Üniversitelerindir. Üniversitemizden de beklentimiz budur. Üniversitemelerimiz bilgi üretme, aktarma, teknolojiye dönüştürme, beceri kazandırma, ufku açma işlevinin yanı sıra, aydınlık ve özgürlük merkezi olma, hoşgörü ile birlikte yaşama, demokrasi kültürüne katkı sunan bir yuva olma doğrultusunda hocalarımızın odaklanmasını, ilimizin sorunlarına eğilmesini bu doğrultuda çalışmalar ve araştırmalar yapmanızı, bilgiyi reel alanda uygulama konusuna yönelmeniz arzumuzdur" diye konuştu.
Konuşmasında öğrencilere de seslenen Vali Kerem Al, "Yeteneklerinizi geliştirmeye ve donanımlı olmaya gayret edin. Truva atından ülke topraklarına indiğinizde, reel dünya ile karşılaştığınızda diplomanın tek başına yeterli olmadığını bilin. Okuma disiplini edinmeye çalışın" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra tıp alanında birçok ödül ve teşekkür belgesine sahip olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş, açılış dersi olarak 'Kanserde Değişen Perspektif' başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Farklı ve ilgi çekici bir dille kanser hastalığının bilinmeyenlerini aktaran Prof. Dr. Semra Paydaş'a sunumu sonunda OKÜ adına armağanları Osmaniye Valisi Kerem Al tarafından takdim edildi.
2015-2016 Akademik Dönemi Açılış Töreni, konuşmalar ve Açılış Dersi'nin ardından OKÜ Amfi Fuaye'deki kokteyl ile sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar