Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kırıkhan'da Lütfü Savaş Rüzgarı Esti

HBB Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş,kaliteli hizmet üretmenin bir gereği olan istişareler kapsamında Kırıkhan’da hemşehrileri ile bir araya geldi.

Kırıkhan'da Lütfü Savaş Rüzgarı Esti

Kırıkhan   A+a-

“HATAY, İZLENEN YANLIŞ DIŞ POLİTİKA NETİCESİNDE EKONOMİK ANLAMDA DEMORALİZE HALDEDİR”

CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ve CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Karaoğlan ile birlikte zellikle esnaf hemşehrileriyle görüşerek sıkıntılarını dinleyen ve mahalle toplantılarıyla yerel ve genel konularda fikir alışverişi yapan Başkan Savaş, hükümet tarafından izlenen dış politika sonucunda ilimiz genelinde yaşanan olumsuzlukların yarattığı demoralize bir durum olduğunu kaydetti.

Kırıkhan Uluslararası Nakliyatçılar Derneği’nde bir araya geldiği tır esnafının mevcut durumdan ötürü yaşadığı sıkıntıları dinleyen Başkan Savaş, izlenen malum dış politikadan önce 12 bine yakın tır ile dış ticaret yapan şirketlerin, Suriye’deki karışıklıkların patlak vermesi neticesinde tır sayısının 2 binlere kadar gerilediğini ifade ettiler. Sektörün neredeyse tamamen bitme noktasında olduğunu belirten esnaf vatandaşlar, Başkan Savaş’ın bu konuda elinden gelen ne varsa yapacağına olan inançlarını ifade ettiler.

Kırıkhan Yaş Sebze ve Meyve Hali’ni de ziyaret eden Başkan Savaş, buradaki esnafın da temel sıkıntılarını dinleyerek Hatay geneli için düşünülen Yaş Sebze ve Meyve Kompleksi’nin il genelinde faaliyet gösteren tüm hal esnafını mağdur etmeyecek şekilde hayata geçirilmeye çalışılacağının altını çizdi.

KIRIKHAN MAHALLELERİNDE BAŞKAN SAVAŞ’A BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERİLDİ

Esnaf ziyaretleri sonrasında mahalle toplantılarına geçen Başkan Savaş sırasıyla, Barbaros, Mimar Sinan, Bektaşlı, 408 Evler ve Soğuksu mahallelerinde hemşehrilerinin teveccühü ve sevgisiyle ağırlandı.

Hatay genelindeki mahallelerin tüm sıkıntılarını ve eksikliklerini gidermek üzere yoğun mesai harcadıklarını ve bu uğurda fedakarlıklar yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, bu bağlamda ortaya konulan hizmetleri hemşehrilerinin takdirine bıraktıklarını söyledi.

Mecliste ve siyasi arenada yapılan tüm engellemelere karşın hizmeti halka ulaştırmak anlamında ekstra bir çaba içine girdiklerini belirten Başkan Savaş, sandıkta kendisine hizmet etmesi için güvenen insanları mahcup etmemek adına bu meşakkatli yolda canı gönülden ilerlediğini kaydetti.

“KASIM’DA SU FİYATLARININ MAKUL FİYATA ÇEKİLMESİ KONUSUNDA HERKES KİMİN SAMİMİ OLDUĞUNU GÖRECEK”

Su fiyatlarıyla ilgili olarak da konuşan Başkan Savaş, bugüne dek gelinen süreci özetleyerek yalansız, dolansız ve samimi olarak su fiyatlarını belirleyen HBB Meclisi’ne karşı indirim talebinde bulundukları 3 HATSU Olağanüstü Genel Kurulu’ndan Ak Partili Meclis Üyelerinin red oyu kullanması nedeniyle olumsuz ayrıldıklarının altını çizdi.

Başkan Savaş, halka ucuz su içirecekleri iddiası gibi yalan yanlış bilgilerle insanları aldatan kimselerin, eğer ki samimiyetle ilgili bir problemleri yoksa Kasım Ayı’nda yapılacak meclis toplantısında suyun bilirkişi raporuyla hazırlanan makul fiyat olan meskenlerde kademesiz 2.55 TL, işyerlerinde ise 6.00 TL’ye temiz suyun halka ulaştırılmasına destek vermesini istedi.

Gerçekleşen toplantılarda vatandaşlar, Başkan Savaş’a Hatay için attığı kapsamlı, kaliteli, efektif ve kalıcı hizmet adımlarında destek olduklarını ve Hatay ‘ı hak ettiği yere taşıyacağından emin olduklarını kaydettiler.      

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar