Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Narenciyedeki Yapısal Sorunlar Biran Evvel Aşılmalı

dörtyol turunçgil üreticileri birlik başkanı hacı ibrahim seçer,narenciyedeki yapısal sorunlar

Narenciyedeki Yapısal Sorunlar Biran Evvel Aşılmalı

Ekonomi   A+a-

Ak Parti Hatay Milletvekili Ecz. H. Bayram Türkoğlu’nun Ekonomi bakanı ile yaptığı görüşme neticesinde bu yıl da teşviklerin geçtiğimiz yılki rakamda olacağının bilgisine ulaştıklarını belirten Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Hacı İbrahim Seçer, Milletvekili Türkoğlu’na teşekkür ederken teşviklere de bir disiplin ve düzen getirilmesi gerektiğini, belirsizlik ortamının hem üreticiye hem de tüccara zarar verdiğini belirtti.

TEŞVİK MİKTARI GEÇEN SENEYLE AYNI

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer yaptığı yazılı açıklamada; “Bölge milletvekillerimizden Sn Hacı Bayram Türkoğlu bu senede teşviklerin verilmesi hakkında kesin kararın ekonomi bakanımız tarafından verildiği müjdesini bizlere verdi. Katkısı olan emeği gecen herkese bütün narenciye üreticileri adına teşekkür ediyorum. Sn vekilimizin söylediğine göre teşviklerimiz gecen sene ile aynı oranda verilecek. Sayın milletvekilimizden yani 1. ağızdan aldığımız bu haber üreticilerimizi ve bizleri memnun etmiştir.

PAZARLARIN ELİMİZDEN KALDIĞINI GÖRMEK BİZİ TEDİRGİN ETMEKTE

Zira bu teşviklerin verilmesinin önündeki en büyük engel tarım bakanlığı ile ekonomi bakanlığı arasındaki kaynak artırma meselesiydi. Biz her şeye rağmen bütün yorulmalarımıza rağmen hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

            Yalnız bir şey de artık biz narenciye üreticilerini çok yordu. Her sene başında teşvik verilecek mi, verilecekse ne zaman verilecek, verilmeyecekse alternatif bir teşvik mi olacak, verilecekse kaç lira verilecek, peşin mi verilecek, mahsup mu edilecek, her sene bu çok bilinmeyenli denklemin figüranları oluyoruz. Her gecen gün narenciye ve yaş sebze meyve pazarımızın yavaş yavaş elimizden kaydığını görmek biz üreticileri tedirgin etmekte. Bölgemizde konjektörel sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları çözmek mümkün değil. Ama diğer taraftan yaşanan yapısal sorunların çözümü bölge siyasilerinin ve hükümetimizin elindedir. Konjektörel sorunlar çözülemiyor olsa da yapısal sorunların bir an evvel aşılmasını biz üreticiler olarak talep etmekteyiz. Buna rağmen teşviklerin geçen yılla aynı olması ve açık-lanacak olması bizleri memnun etmiştir.” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş