Skip Navigation Links

Bayramlaşmak İçin Ülkelerine Giden Suriyelilerin Türkiye'ye Dönüşü Sürüyor

Ülkelerinde Kurban Bayramını geçirmek için ülkelerine giden 27 bin Suriyeli'den 10 bini Kilis'e geldi

Bayramlaşmak İçin Ülkelerine Giden Suriyelilerin Türkiye'ye Dönüşü Sürüyor

Gündem   A+a-

Kilis'ten, bayram için ülkelerine giden Suriyeliler Türkiye'ye dönüşleri sürerken, bayramı yakınlarının yanında geçirmek için ülkelerine giden 27 bin Suriyeli'den 10 bini geri döndü.
Kurban bayramı tatilini ülkelerinde geçirmek için giden Suriyelilerin, bayramın bitmesiyle başlayan geri dönüşleri sürüyor. Suriyeliler, peyderpey Babul Selam Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyor. Kurban bayramı için 27 bin Suriyeli ülkesine giderken, bugüne kadar 10 bin kişi Türkiye'ye geri döndü. Türkiye'de AFAD tanıtım kartı bulunan Suriyelilerin bayramda ülkelerine Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden gidişlerine izin verilmişti. Babul Selam Sınır Kapısı'na Suriye geçici hükumetinin tahsis ettiği araçlarla gelen Suriyelilerin, AFAD ekipleri tarafından giriş işlemleri yapıldı. Suriyeler, üzerileri didik didik arandıktan sonra Türkiye'ye giriş yapabildi.
Göç İdaresi tarafından Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için tedbirler alınırken, halen 17 bin kişinin Türkiye'ye dönmediği bildirildi.
AFAD Kilis İl Müdürlüğü ise Suriyelilerin Türkiye'ye girişlere ile ilgili her türlü koordinasyonu sağladığı öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet