Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kılıçdaroğlu İlk Mitingini Mersin'de Yapacak

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit,Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun,1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili seçimi çerçevesinde

Kılıçdaroğlu İlk Mitingini Mersin'de Yapacak

Gündem   A+a-

ilk mitingini 3 Ekim'de Mersin'de yapacağını bildirdi. Hem terör hem de 13 yıllık AK Parti tahribatından Türkiye'yi kurtaracak tek partinin CHP olduğunu iddia eden Özyiğit, "Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var" dedi.
CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları ve Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingine ilişkin bilgi verdi. Konuşmasının başında, dün gece gazeteci ve televizyon programcısı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya değinen Özyiğit, son dönemde Türkiye'de birleştirici olması gereken en üst seviyedeki makamlarda oturanların, kişileri, kurumları hedef gösterdiği bir süreç yaşandığını söyledi. Kişileri, kurumları hedef gösterirken özellikle kendilerine muhalif olanları ve özellikle de medya mensuplarını hedef gösterdiklerini belirten Özyiğit, "En son Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya hep birlikte tanık olduk. Bu, artık ülkede bazı işlerin faşizan bir anlayışla devam ettirilmek istendiği, kendinden olmayanın yok edilmeye çalışıldığı bir ortamı açık açık ortaya koydu. Dolayısıyla 1 Kasım'da insanlara CHP iktidarını sağlamak için daha net mesajlar verdiğini düşünüyorum" dedi.
"SEÇİM BİLDİRGESİNİ GENÇLERE ADIYORUZ"
Daha sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'da açıkladığı seçim bildirgesini özetleyen Özyiğit, CHP iktidarında meydanların gençlerin olacağını dile getirerek, "Bu seçim bildirgesini gençlere, Ali İsmail'lere, Özgecan'lara, gezide ve teröre kurban verdiğimiz gencecik insanlara adıyoruz. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan gençler, bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının en ağır faturasını yaşamlarıyla gelecekleriyle ve umutlarıyla ödüyorlar" diye konuştu.
Seçim bildirgesinde öne çıkan ekonomi ağırlıklı vaatleri de aktaran Özyiğit, üniversite harçlarını tamamen kaldıracaklarını, her ay gençlere 240 TL üniversite hazırlık desteği ve yoksul lise son sınıf öğrencileri dahil olmak üzere her ay kişisel 100 TL eğitim desteği vereceklerini kaydetti. Gençlere ayrıca 1 gb internet erişim olanağı sağlayacakları bilgisini veren Özyiğit, "Üniversite mezunu gençlerimizin en büyük sorunu işsizlik olduğu için yeni üniversite mezunlarına 540 TL yardım yapılacak. Ülkemizde 5 milyon yurttaş sosyal yardım kapsamına alınacak, sosyal destekler iki katına çıkacak. Kadınlara 400 TL kreş desteği sağlanacak. Her hanenin geliri 720 TL'nin altında olmayacak. Taşeron kalkacak, işçilerin tamamı kadroya alınıp sendikalı olacak. Asgari ücret net bin 500 TL olacak. Emekliler her iki dini bayramda birer maaş ikramiye alacaklar. Mazot çiftçiye 1 lira 80 kuruştan verilecek" ifadelerini kullandı.
Devlet suçlarının devlet sırrı adı altında korunmasına izin verilmeyeceğini, medyanın, iktidarın siyasi gücü olmayacağını, özgür basın ve tarafsız yayıncılık ilkesi için gerekli tüm yasal düzenlemelerin yapılacağını da belirten Özyiğit, şöyle devam etti: "Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde çözülecektir. CHP iktidarında meydanlar gençlerin olacak, biber gazı, plastik ve gerçek mermiler kullanılmayacak. Maçlarda atılan sloganlara engel olunmayacağı gibi Passolig kaldırılacak."
KILIÇDAROĞLU 3 EKİM'DE MERSİN'DE
CHP'nin iktidar yürüyüşünün Mersin'den başlayacağını söyleyen Özyiğit, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ilk seçim mitingini 3 Ekim Cumartesi günü Mersin'de yapacağını bildirdi. Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında saat 17.00 gerçekleştirilecek Demokrasi Mitingi'ne tüm halkı davet eden Özyiğit, 1 Kasım 2015'in tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Halk iktidar istiyor. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Çünkü can, mal, ulaşım güvenliği sağlar, toplumsal barışı kurar, Kürt sorunun çözer, barış eksenli dış politika kurar, gelir dağılımı eşitsizliğini düzeltir, emekli, işçi, çiftçi, taşeron sorununu çözer, eğitim sistemini düzeltir. Hem terör hem de 13 yıllık AKP tahribatından Türkiye'yi kurtaracak tek parti CHP'dir."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş