Skip Navigation Links

Eğitime 'Okul Servisi' Engeli

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde taşımalı sistem ile okula giden öğrenciler okul servisi karmaşasından dolayı ilk gün okula gidemedi.

Eğitime 'Okul Servisi' Engeli

Eğitim   A+a-

Kadirli ilçesine bağlı köylerde taşımalı sistem ile okula giden öğrenciler, okul servisi gelmediği için 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk gün okula gidemedi.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz ay yaklaşık 5 bin öğrencinin taşınması için 17 hatta okul servisi ihalesine çıktı. Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren ayrı firma en düşük teklifi vererek ihaleyi kazandı. Ancak iddiaya göre ihaleyi alan firmalar kendi verdikleri teklifi düşük bulmalarından ve zarar edeceklerinden dolayı ihaleyi kazanmalarına rağmen öğrenci taşıma işini yapmamak için ihalenin iptal edilmesi yönünde Kamu İhale Kurumuna başvuru da bulundular. İhaleye giren ancak ihaleyi kazanamayan diğer firmalarda öğrencileri taşıma işine yanaşmayınca ilçeye bağlı köylerde öğrenciler ilk gün okula başlayamadı. Aynı durum Kadirli ilçesinin yanısıra Sumbas ilçesinde de yaşandı. Sumbas ilçesinde de aynı firmalar yine aynı şekilde yapılan ihalenin iptali için başvurunca Sumbas ilçesinde de öğrenciler bugün okula gidemedi.
Geçtiğimiz yıl Kadirli ilçesinde taşımalı sistem öğrencileri yine okul servis sıkıntısından dolayı 2 hafta okula gidememişlerdi. Öğrenci velileri ise yine öğrencilerin bu şekilde bir durum yaşayıp okula gidemeyeceği yönünde endişeli. Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı köyünde çocuğunun ilk okul günü heyecanını yaşayamadığını belirten Mehmet Ağçalıca isimli öğrenci velisi, "Bugün çocuğum heyecandan sabaha kadar uyuyamamıştı. Fakat öğrenci servisi gelmedi. Çocuklarım da bugün okula gidemedi. Onların canı sıkıldı. Benimde dolayısıyla canım sıkıldı. Yetkililer bu işe bir çözüm bulsun" dedi.
7. sınıf öğrencisi Berat Ağçalıca ise, "Bugün çok heyecanlıydım. Öğretmenlerimi arkadaşlarımı göreceğim diye sabaha kadar uyumadık. Ama servis gelip okula bizi götürmedi. Neden servis gelmedi bilmiyorum. Bize bir şey söylemediler" şeklinde konuştu.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kadirli'de biz 5 bin öğrenci taşıyoruz. Bu büyük bir organizasyon. Böyle olunca zaman zaman bu tür aksaklıklar olması normal. Sorunu en kısa zamanda çözeceğiz" dedi

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet