Skip Navigation Links

Seçimde Başlayan Kan Davası Barışla Bitti

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Gölbaşı mahallesinde iki aile arasında yaşanan husumet devlet erkanının araya girmesiyle barışla sonuçlandı

Seçimde Başlayan Kan Davası Barışla Bitti

Kırıkhan   A+a-

30 Mart 2014 tarihinde muhtarlık seçimi dolayısıyla 3 kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanmasıyla Bilgin ve Yüceur ailesi arasında çıkan kavga sonucunda aynı mahallede oturan iki ailenin husumeti bugüne kadar sürerken, sık sık yaşanan gerginlik huzursuzluğa sebep oldu. Kurban bayramını fırsat bilerek Kırıkhan'a gelen Hatay Valisi Ercan Topaca, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, HSYK Üyesi Hakim Mehmet Durgun, Kırıkhan Başsavcısı Mahmut Fatih Çelikbilek, Kırıkhan Başsavcıvekili Mustafa Çiğdem, İl Jandarma Alay komutanı J. Kd. Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüvekili M. Emin Okuyucu'nun araya girmesiyle şahitlerin huzurunda sözleşme imzalanarak barış sağlandı.
Husumetli iki taraf için imzalanan barış sözleşmesi şöyle:
"İki taraf aralarında mevcut olan anlaşmazlığı hukuki süreç içerisinde sonuçlandırma, mahkemelerce verilecek kararın herhangi bir şekilde tartışma konusu yapmadan kabullenme ve düşmanlık sebebi görmeme konusunda anlaşmışlardır. Bundan sonra gençlere bu tür yanlışlardan uzak durulmasını sağlamak amacıyla nasihat şeklinde anlatılacak, iki taraf arasında anlaşmazlığa ve husumete yol açacak şekilde bir dil kullanılmayacaktır. Bu sözleşmeden sonra bu konu ile ilgili herhangi bir tartışma konusu olduğu takdirde, Gölbaşı mahallesi Muhtarı Abdo Bilgin, eski muhtar Mahmut Yüceur ve Kırıkhan eski Belediye Başkanı Murat Sakman devreye girecek, tarafları bir araya getirerek anlaşmazlığın büyümesini önleyecektir. İlçe Kaymakamı, İlçe Cumhuriyet başsavcısı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı sözleşmenin uygulanmasını takip ederek, Kırıkhan eski Belediye Başkanı Murat Sakman ile de istişare ederek, anlaşmazlığın büyümesini önleyecek tedbirler alacak, taraflar arasında dostluk ve kardeşliği geliştirici programlar icra edeceklerdir."
Barış sözleşmesinin imzalanmasının ardından Gölbaşı mahallesi halkı büyük sevinç yaşadı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet