Skip Navigation Links

Cumhuriyet Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü vatandaşlarında yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı.

Gündem   A+a-

Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü vatandaşlarında yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı.
Tören sabah saat 9:30 da İskenderun Kaymakamlık Binasında protokol bayramlaşması ile başladı.
İskenderun Atatürk Anıt Alanı ve Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen törende Türk bayraklarımızın her köşede dalgalanması dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları bu coşkuya ortak olan vatandaşlar özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını uzun süre alkışladılar.
Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen tören İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in katılım gösteren okulları, askeri birlikleri, vatandaşları ve protokol üyelerini selamlamaları ile başladı. Alkışlar eşliğinde halkı selamlayan kentimizin yöneticileri vatandaşların yoğun ilgisi karşısında oldukça mutlu oldular. Tören İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun açılış konuşmaları ile başladı. Cumhuriyeti ayakta tutan gücün millet olduğuna dikkat çeken Kaymakam Su, gündeme dair bir konuşma yaptı. Kaymakam Su, “Cumhuriyetimizin 87’nci yılını hep birlikte kutlamanın mutluluk, gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Ulu Önder Atatürk Cumhuriyeti kurarak, halkın mutluluğunu refah düzeyinin yükselmesini, O’nun geleceği güvenle bakmasını ve her alanda gelişerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını hedeflemiştir. İşte anlamda devlet halkın devleti, Cumhuriyette halka dayanan devletin idare şekli olarak kabul edilmiştir. Bugün geldiğimiz nokta da Cumhuriyetimizin demokratik, laik, sosyal, bir hukuk devleti olarak kendini geliştirmiş ve Atatürk^ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi ile hem komşuları ile iyi ilişkiler geliştirerek, çevresinde ve bölgesinde bir barış ortamı oluşturulmuş hem de uluslar arası platformda gösterdiği dünya sorunlarına duyarlılık ve barış çabalarıyla tüm dünyada da saygın bir konuma gelmiştir. Bu nedenle de binlerce yıldır bu topraklar üzerinde planlar yapılmış, oyunlar oynanmıştır. Bize düşen görev Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak için daima çalışmak, çalışmak çok çalışmaktır” dedi.


İskenderun’un tanınmış ve hayırsever işadamlarından Recep Atakaş, Fuat Tosyalı ve Paşa Karaca resmigeçit töreni sırasında duygu dolu anlar yaşadılar. Kendi soy isimlerini taşıyan ve kentimize kazandırmış oldukları okulların protokolü ve halkı selamlamaları sırasında duygulanan işadamları, bu haklı gurura alkışları ile eşlik ettiler.
Törende en büyük alkışı hiç şüphesiz törene katılan öğrenciler topladı. Ailelerin yakın markaja aldığı öğrenciler objektiflerin de odak noktası haline geldiler. Törende yapılan geçişler sırasında en büyük alkışı İskenderun Lisesi topladı. Tören geçidi sırasında aileler de çocukların fotoğraf ve görüntülerin çekebilmek için kendileri ile yarıştılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet