Skip Navigation Links

Yeni'den Sözlü'ye Tepki

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün, Şeyh Said, Seyyid Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'yla

Yeni'den Sözlü'ye Tepki

Gündem   A+a-

ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.
Yeni, yaptığı açıklamada, bugüne kadar, Şeyh Said, Seyyid Rıza ve İskilipli Atıf Hoca ile ilgili ağza alınmayacak hakaretleri yağdıran kişiye karşı tepki vermediğini hatırlatarak, "Acaba hicap duyup bu konuda özür diler mi içindi. Bekledim ama demek ki bu kişi söylediklerinin sonuna kadar arkasında ki, ne bir özür, ne de bir yalanlama yapmadı" dedi.
"Adana Büyükşehir Belediye Başkanının, Şeyh Said, Seyyid Rıza ve İskilipli Atıf Hoca ile ilgili sinkaflı sözleri çarpık zihniyetinin yansıması, sapla samanı birbirine karıştırması değil de nedir?" diyen Yeni, şöyle devam etti:
"Ülkücü camianın da, İskilipli Atıf Hoca'yı seven sayan, onun haksız yere idam edildiğine inandığını, Atıf Hoca'nın torunlarından olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal'ın 'Ben bir hainin torunu değilim' demesi, aynı zamanda MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da, İskilipli Atıf Hoca'yla ilgili hakaret dolu açıklamalara tepki göstermesi Hüseyin Sözlü'nün ifadelerinin çirkinliğini ortaya koymaya yetmiştir. Şeyh Said, Seyyid Rıza ve İskilipli Atıf Hoca hakkındaki sözler iftira niteliğinde ve son derece çirkindir. Seyyid Rıza ile Alevi kardeşlerimizi, Şeyh Said'le Kürt kardeşlerimizi ve İskilipli Atıf Hoca ile sünni kardeşlerimizi ayrıştırma çabası beyhudedir. Bu insanların oyunu alarak bu şehri yöneteceğini, herkesin belediye başkanı olacağını söyleyen şahıs maalesef hizmet etmek yerine, her zaman ki gibi boyunu aşan işlere yeltenmiştir.
Fütursuzca yapılan bu küfürlerin Adana'dan yükselmesi Adanalı olarak bizim hicap duyduğumuz bir durum olmuştur.
Kısaca, İskilipli Atıf Hoca, Seyyid Rıza ve Şeyh Said tarihimizin onurlu, namzet ve hukuk ihlalleri ile hakları helaldir olmuş şahsiyetleridir. Şeyh Sait şahsında Kürt vatandaşlarımıza Seyit Rıza şahsında Alevi vatandaşlarımıza İskilipli Atıf Hoca'nın şahsında Sünni vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu sözlerin Adanalı hemşehrilerim yönünden bir zan oluşturulmaması ve kötü sözün sahibine ait olduğunun bilinmesi temennisindeyim. Bu sebeple, İskilipli Atıf Hoca, Seyyid Rıza ve Şeyh Said için yaptığı bu hakaretlerden dolayı malum Şahs-ı tüm Adanalı hemşehrilerim adına kınıyorum."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet