Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kilis'te,Basın Açıklamaları 30 Gün Süreyle Yasaklandı

Kilis'te,bazı semt mahalle ve kurumlar ile üniversitenin olduğu bölgede 30 gün süreyle basın açıklamasının yapılması yasaklandı

Kilis'te,Basın Açıklamaları 30 Gün Süreyle Yasaklandı

Gündem   A+a-

Kilis Valiliği'nin yapılan açıklamada, Doğu ve Güneydoğu illerimizde PKK//KCK terör örgütü tarafından güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar neticesi şehit verilerek ve yaralanmalar meydana geldiği hatırlatıldı.
Valilik açıklaması şöyle sürdü:
"Bununla birlikte özel ve tüzel kişilerin işyerleri ve araçlarına yönelik yakma, tahrip etme vb. saldırılar gerçekleşmiştir. Yapılan bu saldırılar sonucunda toplumun tüm kesiminde olduğu gibi bazı siyasi ve ideolojik kesimlerde de ciddi hassasiyetlere neden olduğundan özelikle üniversitede öğrenim gören genç kuşaktaki farklı düşünceye sahip kişilerin bir araya geldiği üniversite ve civarında yapacakları her türlü faaliyetin karşıt gruplarca alternatif etkinliğe dönüştürülebileceği gibi protesto veya sabote eylemlerine sebep olabileceği öngörülmektedir. Bunun son örneği olarak 16 Eylül 2015 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde aynı alan içerisinde Alperen Ocakları ile DHKP-C terör örgütüne müzahir öğrenci kolektif grubunun açmış oldukları stantlar etrafında karşılıklı sataşmayla başlayan kavga sonucunda üç kişinin yaralandığı olaylar meydana gelmiştir. Bu tür eylemlerin gerçekleşmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; 7 Aralık Üniversitesi ve üniversite öğrenci yurtlarının da içinde kaldığı alan olarak sınırlandırılabilecek; Kilis 7 Aralık Üniversitesi yanında bulunan KYK Erkek öğrenci yurdundan itibaren, Çevre Yolu (Malazgirt Caddesi) istikameti, Doğan Güreş Paşa Bulvarı, Malazgirt Caddesi kesişme noktası, Malazgirt Caddesi takiben İstiklal Caddesi, takiben Barış Mahallesi Karakuyu Sokak, Nedim Ökmen Mahallesi Ahmetbey Sokak, takiben Güvercin Sokak, Ahmet Rasim Caddesi kesişme noktasından yine Ahmet Rasim Caddesi, Doğan Güreş Paşa Bulvarı kesişme noktası takiben Doğan Güreş Paşa Bulvarı, takiben Atatürk Mahallesi / Şevket Bulut Caddesini takiben Gazze Parkı, Şehit Karabacak Caddesini takiben Belediye Evleri Emek Sitesinin doğu yönü istikametinden Kilis 7 Aralık Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapımı devam etmekte olan camiye kadar olan alan içinde bulunan resmi ve özel öğrenci yurtları, öğrenci evleri ile öğrenci pansiyonları bölgesinde gerçekleştirilmek istenilen her türlü imza standı, tanıtım amaçlı stand açılması, çadır kurulması, basın açıklaması yapılması ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesi vb. benzeri etkinliklerin yapılması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden 18 Eylül 2015 tarihinden itibaren 30 gün süreyle yasaklanmıştır."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş