Skip Navigation Links

Tulumba BAT-çık İnşaatında Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kentte trafik akışını rahatlatmasını hedeflediği Tulumba Bat-Çık Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

Tulumba BAT-çık İnşaatında Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Gündem   A+a-

Bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlaması ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tulumba Bat-Çık Projesi çalışmalarını hızlandırdı.
Edinilen bilgiye göre, MESKİ ile TEDAŞ'ın alandaki elektrik ve su hatları üzerindeki çalışmalarını tamamlamaları ile İsmet İnönü Bulvarı yönündeki kazı çalışmalarının da sonuna gelindi. Silifke Caddesi'nden batı ve kuzey yönüne gidecek olan alt geçidin fore kazık çalışmaları ise sürdürülüyor. Tamamlanan fore kazık çalışmalarının ardından Silifke Caddesi yönündeki kazı çalışmaları da başlayacak.
Tulumba Bat-Çık Projesi çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, "Bat-Çık Projesiyle alakalı hiçbir problem yok. Söz verdiğimiz tarihte proje tamamlanacak. TEDAŞ, Aksa Gaz, MESKİ, Telekom, Super Online gibi kurumların deplasman çalışmalarının geç tamamlanması işlerimizi biraz yavaşlattı. Ancak bu durum projenin durmasına veya açılış tarihinin uzamasına sebep olmayacaktır" dedi.
Kocamaz, yapılan çalışmaların sadece Tulumba Bat- Çık Projesi ile sınırlı olmadığını belirterek, "Tulumba Bat-Çık Projesi akabinde Okan Merzeci Bulvarı ile Akbelen Bulvarı'nın kesiştiği Mezarlık 1 Kavşağı ve Rıfat Uslu Caddesi ile Akbelen Bulvarı'nın kesiştiği Mezarlık 2 Kavşağının yanı sıra Limonluk kavşaklarına yapılacak olan Bat-Çık projeleriyle Mersin'in trafik sorununa çözüm üretmeye devam edeceğiz. Mersin'de trafik sorunu bitecek" diye konuştu.
Bölgedeki trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatması, ışıksız sinyalizasyon sistemi sayesinde ise trafik akışını sorunsuz bir şeklide düzenlemesi ayrıca iki farklı yaya alt geçidi, iki farklı yaya üst geçidi ve kavşak düzenlemeleri ile yaya güvenliğini de sağlaması hedeflenen Tulumba Bat-Çık Projesi'nin çalışmalarının 3 Ocak 2015 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden elde edilen bilgiye göre, kentin trafik akışını düzenlemek amacıyla Mezarlık 1, Mezarlık 2, Limonluk Kavşağı ve Serbest Bölge Kavşağı gibi noktalarda düzenlemeler yapıldığı ve bu kavşaklarda yaşanan trafik sıkışıklığının büyük ölçüde giderildiği öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet