Skip Navigation Links

Erdemli Belediyesi Bayrama Hazır

Erdemli Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

Erdemli Belediyesi Bayrama Hazır

Gündem   A+a-

Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için Erdemli genelinde her türlü tedbirin alındığı kaydedildi. Erdemli Sanayi Sitesi üzeri çevre yolunda kurban satış yerlerinin kurayla belirlendiği bildirilen açıklamada, ayrıca kurban kesim yerleri konusunda da vatandaşa ücretsiz hijyen ve kesim eğitimi de verildiği kaydedildi.
Erdemli'de çevre yolu üzerinde toptancı halinin karşısında bulunan mevcut mezbahanenin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesince, üniversite üstünde bulunan kapalı pazar yeri önünde, Aydınlar Mahallesi'nde ve Avgadı Yaylasında birer mobil mezbahane kurulduğu bildirildi. Mezbahanelerde vatandaşlar için ücretsiz kesim yapılacağı ifade edilirken, ilçede bulunan oto yıkama işletmeleri de kesim yeri olarak hizmet verecek.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşların rahat bir bayram geçirebilmesi için her türlü tedbirin alındığını belirterek, yaşanabilecek olası bir sorunda Erdemli Belediyesinin bayram boyunca her gün 24 saat görevi başında olacağını bildirdi.
Özellikle çevre kirliliği ve temizlik konusunda son derece hassas olduklarını söyleyen Tollu, kesim yerleri haricinde kesime izin verilmeyeceğini, kurban atıklarının rastgele atılmasına müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda kontrollerin belediye ekiplerince bayram boyunca yapılacağının belirtti.
Kurban satış yerleri haricinde başka yerlerde satış yapmanın yasak olduğunu vungulayan Tollu, mevcut satış ve kesim yerlerinde ise vatandaşların ihtiyaçlarını karşılanabilecek seyyar donatıların kurulduğunu kaydetti. Erdemli'ye bağlanan mahallelerde de gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Tollu, ayrıca gıda satışı yapan yerlerde de denetimlerin bayram sonuna kadar arttırılarak devam edeceğini vurguladı.
Açıklamasının sonunda ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor dönemde tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladığını dile getiren Tollu, "Bayramlar birlik ve beraberlik adına son derece mühim günlerdir. İnsanlık için kardeşçe yaşayabilme fırsatıdır. Ülkemizin ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını soluyup ama bu vatana ihanet eden terör örgütü mensuplarını Allah'a havale ediyoruz. Memleketimizin bir an önce huzura kavuşmasını yüce Yaradanımızdan niyaz ediyoruz. Allah güvenlik güçlerimizi her türlü bela ve tuzaktan korusun. Her türlü etnik gurubun kardeşçe yaşadığı ve bu vatana hizmet ettiği günler görmek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet