Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başak Traktörden 'Tarla Günleri'

Nizipte düzenlenen etkinlikte çiftçiler başakları incelediler

Başak Traktörden 'Tarla Günleri'

Teknoloji   A+a-

SANKO Holding'in tarım makinaları sektöründeki şirketi Başak Traktör, "Tarla Günleri" etkinlikleri kapsamında Gaziantep ve Kilis'teki çiftçilere tanıtıldı.
Başak Traktör modelleri, Nurdağı, Oğuzeli, Kilis ve Araban'dan sonra, Nizip İlçesi Gevence Köyü'nde çiftçilerle buluşturuldu. Çiftçilerin tarla ve bahçe tipi Başaklar'ın teknik özelliklerine yönelik soruları, Başak uzmanlarınca yanıtlandı.
Başak Traktör Bölge Müdürü Sinan Taşgın, "Tarla Günleri" etkinliğine katılan çiftçilere traktörlere ilişkin bilgi verdi. Düşük yakıt tüketimi ile çiftçi dostu olan Başakların, üstün özelliklerinin yanı sıra, SANKO güvencesi altında olduğuna vurgu yapan Taşgın, şöyle devam etti:
"Satış sonrası da her traktör takibimizdedir. Sattığımız ürünün arkasındayız. Ürettiğimiz traktörü satınca bizim ürünümüz olmaktan çıkmıyor. Zamanında servis hizmetleri ile çiftçilerimize destek sağlıyoruz. Yedek parça ve servis hizmetlerine çok büyük önem veriyoruz. Başak Traktör 101 yıldır çiftçinin hizmetinde. 'Tarla Günleri' bu vizyonun bir parçası. Tanıtım TIR'ımız ve tüm ekibimizle, sahadayız. Yüzde 100 yerli üretim ve her ihtiyaca yanıt verebilen modellerimiz mevcut. Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağımız bulunuyor. 2075 ve BE Serisi modellerimiz klimalıdır. Her an ulaşılabilir ekonomik yedek parça stokuyla çiftçilerimizin tarlasını bereketlendiriyoruz."
"SANKO YAPARSA İYİSİNİ YAPAR"
"Tarla Günleri" etkinliğine katılan Gevence Köyü Muhtarı Ali Özdemir ise Başak Traktörü daha önceden bildiğini, motorunun performansı ve düşük yakıt tüketiminin dikkati çektiğini söyledi.
Başak kullanan çiftçilerle her zaman konuştuğunu, Başak Traktörlerin çok sağlam olduğu noktasında birleştiklerini anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Köyümüz arazileri susuz olduğu için Antep fıstığına yöneldik. Köyümüzün 12 bin dönüm arazisi var. Bahçe tipi traktörler tam bu amaçla üretilmiş. Zaten SANKO yaparsa iyisini yapar. Traktörlerini test ettim. Bundan sonra Başakların fahri temsilcisiyim. Böyle güzel bir organizasyonu köyümüzde yaptıkları ve çiftçilerimizi traktör konusunda daha fazla bilgi sahibi yaptıkları için SANKO ailesine çok teşekkür ediyorum."
"ARKASINDA SANKO VAR, İÇİMİZ RAHAT"
Kepirler Köyü'nden Atilla Özmen de, 1987 yılından bu yana Başak Traktör kullandığını ve çok memnun olduğu için yenilemek amacıyla 2 tane aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"2075 tarla tipi çift çeker Başak aldım. 300 dönüm arazimde sulu tarım yapıyorum. Traktör alacak çiftçilerimize Başak'ı tavsiye ediyorum. Başak Traktörü SANKO'nun alması bizi çok sevindirdi. Traktörlerimizin arkasında SANKO var, içimiz çok rahat."
Kurucahöyük Köyü'nden Mustafa Birelli de, 2007 yılında Başak Traktör aldığını anımsatarak, "2014 yılında tarla tipi Başak aldım. Bu yıl Nisan ayında bir de 2060 bahçe çift çeker aldım. 200 dönüm Antep fıstığı arazim var. Burada bahçe tipi modeller engin olduğu için çok kullanışlı oluyor" diye konuştu.
"Başak Traktörü SANKO aldıktan sonra bahçe tipi modeller üretildi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diyen Birelli, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tarlalarımız bahçe tipi traktörlerle daha da bereketlendi. Başka marka traktörlerim de var. Başaklar kültüvatör de dönüme yarım litre motorin yakıyor. Çok memnunum. Çiftçi dostu bir traktör. Yedek parça sıkıntısı yok. Servis sorunu yaşamıyoruz. SANKO Başakları ticari araç olarak görmesin. Bunu bir meyve olarak görsün. Yavaş yavaş yetiştirdikten sonra bereketli mahsul alacaktır. Bizlerde her zaman destekçisi olacağız."
Ömertaş Köyü'nden Şahin Bozkurt da, 4 ay önce 2047 tarla tipi traktör aldığını ve sulu tarımda kullandığını bildirdi.
Pamuk ve mısır tarlalarını gübreleme, çapalama ve ürünün naklinde kullandığını anlatan Bozkurt, "700 dönüm arazim var. Yakıtı oldukça az tüketiyor. Çekiş konusunda da diğer marka traktörlere göre gayet kuvvetli. Başak'ı alırken arkasında bölgemiz firması SANKO'nun olmasından dolayı tercih etmiştim ama aldıktan sonra performasını görünce doğru karar verdiğimi anladım. Traktör yenileme ihtiyacım oldukça Başak'ı tercih edeceğim. Çok memnunum" ifadelerini kullandı.
"Tarla Günleri" etkinliği kapsamında Başak Traktörün, 2060 bahçe çift çeker, 2075 tarla çift çeker, 2080 bahçe çift çeker, BE 90 ve EKO 2047 serisi traktörleri, çitçiler tarafından detaylı olarak incelendi ve kullanıldı. Tanıtım sonrasında verilen yemeğe çiftçiler aileleri ile birlikte katıldı ve düzenlenen çekilişle şanslı çiftçiler çeşitli hediyeler kazandı. Çeşitli köylerden 140'i aşkın çiftçi, SANKO mühendisliği ürünü Başakları inceleme ve tarlada test etme olanağı buldu. Beğeni kazanan Başaklardan değişik modellerde 5'inin de satışı yapıldı.
LO-VSA-Y)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar