Skip Navigation Links

Hatay Kent Konseyi Toplantı Düzenledi

Hatay Kent Konseyi,Kültür Varlıklarını Koruma Derneği, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği ve

Hatay Kent Konseyi Toplantı Düzenledi

Gündem   A+a-

Hatay Kent Konseyi,Kültür Varlıklarını Koruma Derneği, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği ve Hatay Kadın Girişimciler Derneği temsilcileri, 12 Eylül Cumartesi günüHatay Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Bozkurt, Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinden A.MesihHurigil, Mahmut Gülcü, Hayri Şahin, Erdal Uğurlu ve  L.Hakkı Yılmaz; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Muhsin Cömert ve dernek temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kimyon, “ Öncelikle ülkemizde kabul edilemez boyuta ulaşan terör olaylarını kınıyorum. Bugünkü toplantımızın amacı Hatay Kent Konseyi olarak kentimize katkı sağlamak için neler yapabileceğimizi konuşmaktır. Kentimizde var olan güzellikler hususunda ve turizm, çevre, trafik, eğitim konularında bilinç yaratarak şehir yönetimlerinde vatandaşlarımızın da söz sahibi olabilmelerini sağlamak adınabir araya geldik. Biliyorsunuz ki kent konseyleri kentlerin sivil kuruluşu sayılıyor.Kentlerde yaşayan insanların vatandaşlık sorumluluklarını üstlenmelerini ve kentlerde ortaya çıkan olumlu veya olumsuz durumlarda yerel idarelere destek olmayı amaçlamaktadır.Umarım bundan sonra el ele vererek birçok konuda çalışma yürüteceğiz” açıklaması yaptı.

MİNİA-HATAY ADLI PROJE TANITILDI

Toplantıda, Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin hazırladığı;  Hatay’ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan, Minia-Hatay adlı proje, slayt gösterisi ilekonsey üyelerine tanıtıldı. Projenin koordinatörlüğünü de yapan dernek temsilcisi Cüneyt Yanık, “Minia-Hatay adlı projemiz, İstanbul ilimizdeki Minia-Türk ve dünyanın diğer yerlerinde benzeri yapılardan esinlenerek ortaya çıkarıldı. Projemizi Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği yaklaşık 3500 metrekarelik bir alanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tahmini tamamlanma süresi 8 aydır.Kurulacak olan bu alanda yöresel restoranlar, Hatay iline özgü hediyelik eşya dükkanları, Bahçe Satrancı alanı, turizm danışma büroları, yeşil alanlar, amfi tiyatrolar ve Asi Nehri’nin benzeri bir su yolu planlanmaktadır. Ek olarak Hatay’da bulunan tarihi eserlerin 1/100 ve 1/25 oranında küçültülerek alana yerleştirilmesi hedeflenmektedir. Minia- Hatay’ın bir açık hava müzesi biçiminde kurulması düşünülmektedir. Minia-Hatay’la yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek hem turist sayımızı hem de turistlerin ilimizde konaklama süresini arttırarak Hatay’ı bir cazibe merkezine dönüştürebiliriz. Bu proje ile Hatay’ın vitrinini oluşturarak ilimizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Toplantıda, konsey üyelerinin olumlu görüş bildirdiği projeile ilgili öneriler konuşuldu. Projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli olabilecek unsurları tartışıldı. Toplantı sonrasında Kültür Varlıklarını Koruma Derneği tarafından Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon’a hediye takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet