Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KKTC Ve Anamur Ticaret Odaları 'Kardeş' Oldular

KKTC Ticaret ve Sanayi Odası ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası arasında 'Kardeş Oda' protokolü imzalandı

KKTC Ve Anamur Ticaret Odaları 'Kardeş' Oldular

Ekonomi   A+a-

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Torunoğlu ve Meclis Başkanı Kerim Çilingir'in başkanlığın da 14 kişilik oda heyeti imza töreni için KKTC'ye gitti. KKTC Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikri Toros, Anamur Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya gelerek, KKTC Ticaret Odası Genel sekreteri Aysun Önet İleri ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muhammet Şimşek tarafından alt yapısı hazırlanan kardeş oda protokol metni üzerinde mutabakata vardılar.
Daha sonra imza töreni gerçekleştirildi. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Torunoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, KKTC'nin Anamur'dan görülen ışıkları gibi ticari ilişkilerinde de yansımasına neden olacak kardeş oda protokolünün imzasıyla her iki yakada yeni bir köprünün kurulacağını belirterek; "Anamur Muz ve Çileği'nin bundan böyle artık KKTC'de güçlenmesi için adımlar atılmasına olanak sağlayacağız, KKTC ile ortak adımlar ve yatırımların başlamasını istiyoruz. Bizler artık aramızda formaliteyi bir kenara bırakıp KKTC ile Anamur arasında yeni bir açılımı sağlamak için buradayız" dedi.
KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da, çok geniş sektörlerde iş yapan 3 bin üyelerinin bulunduğuna dikkat çekerek Anamur ile kurulacak koordinasyon çerçevesinde ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel ve sosyal ilişkilerin de kendiliğinden oluşacağını söyledi. Toros, " Bu ziyaret ve imzaladığımız kardeş oda protokolü büyük anlam taşımaktadır. KKTC ile Rum kesimi arasında sürdürülen çalışmalar AB ülkelerinde dikkatle izleniyor ve büyük anlam taşıyor. Her iki ülkenin birleşmesiyle KKTC'de AB ülkesi olacaktır, Bu da Anamur ile kurduğumuz kardeş oda ilişkilerinde anlamı birkaç yıl sonra ortaya çıkacaktır. Çünkü KKTC ile Rum kesiminin birleşmesi, güçlü bir ekonomik kazanımları beraberinde getirecektir, Bu da kardeş odamız Anamur'a yansımasının önemi daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır" dedi.
KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros KKTC'ye her yıl 2 milyon turist geldiğini belirterek kardeş oda Anamur'u ilçesinin bundan önemli pay alması gerektiğinin altını çizerek, "İlişkilerimizde el birliğiyle hızlı bir büyümeyi yakalayabiliriz. Bizim hedeflerimiz içinde Marina, alış veriş merkezleri, serbest bölge gibi projelerimiz var, Bu projeler gerçekleşirse Anamur bundan önemli pay sahibi de olabilecektir. Şunu şurasında aramızda sadece 80 kilometre var, Anamur bize su verecek ama aramızda ciddi bir ulaşım sorunu var, bizler bunun hemen giderilmesini istiyoruz. Çünkü kardeş oda olarak Anamur tarım, turizm ve ticari gelişmelerinde önemli yol kat etmemiz için deniz hattını el birliğiyle mutlaka çözmemiz gerekmektedir. Bunun içinde birlikte Ankara yollarına düşelim" ifadelerini kullandı.
KKTC ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası " Kardeş Oda" protokolünün imza törenine Anamur Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Feridun Torunoğlu, Kerim Çilingir, Mehmet Yılmaz, Kaan Ceren, Nevzat Gündüz, Ersin Körhasanoğulları, Mesut Aydın, Hüsnü Ceren, Fevzi Alpyağal, Ayhan Şen Deniz, Mehmet Göksu katıldılar.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş