Skip Navigation Links

İskenderun'un Geleceğe Yönelik Projeleri Tanıtıldı

Başkan Civelek Dünya Su Günü'nde şehir içme suyu şebekesinin ihaleye çıktığını ve 3 Mayıs 2011 tarihinde de son tekliflerin alınıp ihalenin sonuçlandı

Gündem   A+a-

Başkan Civelek Dünya Su Günü’nde şehir içme suyu şebekesinin ihaleye çıktığını ve 3 Mayıs 2011 tarihinde de son tekliflerin alınıp ihalenin sonuçlandırılacağını ifade etti.
Projenin bitirilmesiyle su kaybının önleneceğini ve arızların asgariye indirileceğini altını çizen Başkan Civelek; “Gerçekleştirilecek içme suyu projesi sonrası %70’lik su kaybı önlenecek, çok eski olan şebeke yenilenmiş olacak. Suya karışan kanalizasyon suyu tehlikesi önlenecek, sık-sık karşılaştığımız su arızaları bitecek, daha az asfalt kırılacak. İnsanların damacana suya ödedikleri paranın ceplerinde kalmasını sağlayacağız. Yeni şebekeden halkımızın yüzde 80’nin musluktan su içeceğini tahmin ediyoruz. İmar Planı için çalışıyoruz. Yeni imar planını yaptıktan sonra deldirmemeyi düşünüyoruz.

Deldirilirse biliyoruz ki arkası geliyor. Özellikle doğal felaketleri önlemek için bir dizi tedbir alıyoruz. Sanayi Sitesi içine bir itfaiye binası inşa edeceğiz. Belediyemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bilim rafta kalsın istemiyoruz. Trafik konusu dâhil hemen her alanda onlardan yararlanıyoruz. Olası bir depremde battaniye, çadır ve jeneratör dağıtılması için bir Ulaşım Müdürlüğü’nde bir depo oluşturduk. Yine olası depremde Acil Ulaşım Yolları’nı belirleyecek bir çalışma başlattık. Briç Salonu yanındaki boş alana üç adet Tenis Kortu, bir adet de Buz Patenti yapacağız. Mevcut Sebze halinin yerine Toplu Konut düşünüyoruz. Ben güçlü bir belediyenin güçlü bir İskenderun olacağına inanıyorum” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet