Skip Navigation Links

İşte hoşgörü işte kardeşlik!

Seçilmişinden atanmışına, inanç önderlerinden dinlerin temsilcilerine kadar bir renk cümbüşü içinde gerçekleştirilen İskenderun Süryani Katolik Kilise

Gündem   A+a-

İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’nin açılışı, dünyaya kardeşlik, hoşgörü ve birlik ve beraberlik örneği olarak gösterildi.

İskenderun’da uzun yıllardır sinema olarak kullanılan tarihi Süryani Katolik Kilisesi’nin yeniden aslına uygun bir biçimde Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından restorasyonu sonrası açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans sistemiyle katıldığı bir törenle hizmete girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Topkapı Yenikapı Mevlevihanesi açılış töreniyle birlikte, Türkiye’nin yedi bölgesinde restorasyonları tamamlanmış tarihi binaların hizmete açıldığı tören, İskenderun Süryani Katolik Kilisesi bahçesine konulan bir televizyondan izlendi.
Başbakan Erdoğan telekonferansta ilk bağlantıyı İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’nde bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’le kurdu.

Açılışta konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, medeniyetlerin beşiği, sevginin kardeşliğin buluştuğu Hatay’dan Başbakan Erdoğan’a sevgiler, saygılar göndererek, “Sayın Başbakanım; Antakya ve İskenderun Belediye Başkanlarım, Musevi, Hıristiyan cemaatleri başkanları, Alevi inanç önderleri, Ortodoks, Katolik ve Protestan kardeşlerimiz bu coşkuyu yaşamak için hep birlikte burada bir araya geldiler. 2007 yılında başlandı, 2009 yılında bitti. Bölgemizde bulunan 345 vakıf eseri yeniden restore edilerek içerisinde yaşanır hale getirildi. Yılların yorgunluğunu yaşayan vakıf eserlerini yeniden yaşatmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.
Vali Celalettin Lekesiz, İstanbul Katolik Süryani Kilisesi Başkanı Zeki Başatemir’e restore edilen kilisenin anahtarını teslim etti.
Bir çok dinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık protokol grubu, uzun yıllar sinema olarak kullanılan ve restorasyonu sonrası aslına döndürülen İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’nin kurdelesini hep birlikte keserek ibadete açtılar.
İstanbul Katolik Süryani Kilisesi Başkanı Zeki Başatemir, açılıştan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünyaya verilen en güzel mesaj olarak nitelendirdiği Süryani Katolik Kilisesi’nin açılışının, hoşgörü kenti Hatay’daki kardeşlik duygusunun dünyaya örnek olması gerektiğini dile getirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet