Skip Navigation Links

44 parsel ile 51 Dükkanın Satış Kararı Onaylandı

Dörtyol Belediye Meclisi 2015 yılı 8. Birleşimini önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un başkanlığında saat 16;20’de yaptı.

44 parsel ile 51 Dükkanın Satış Kararı Onaylandı

Dörtyol   A+a-

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. MHP Meclis Üyeleri İsmail Başar, Ali Ok ve Mevlüt Coşkun ile CHP Meclis Üyesi Ahmet Cemalettin Yüce’nin katılmadığı meclisin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Malumunuz üzere Ağustos ayında meclisimiz tatildeydi. Bu süre zarfında Belediyemiz 2. etap asfaltlama çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Belediyemiz büyükşehir yapılanmasıyla birlikte belli bir mali yükün altında. Bunun yanı sıra 2009 - 2014 tarihleri aralığında iş akitleri feshedilen taşeron işçilerinin mahkemeleri sonuçlandı ve Belediyemiz hesaplarına Ramazan Bayramı arifesinde bloke kondu. Toplam 21 dosya için 650 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan borç miktarı ise 423 milyon TL. Bizden önceki dönemlerden kaynaklanan bu borçları ödeyerek iyi niyetimizi ortaya koymuş olmamıza rağmen ilgili avukatlar blokeyi kaldırmayarak hizmetin önünü tıkamaya yönelik bir tavır sergilemişlerdir” dedi.

Dörtyol Belediyesi gündeminin üçüncü maddesinde Halk Bankası nezdinde Kamu Yararına kullanılmak üzere yeni bir hesap oluşturulması kararını meclis üyelerinin oybirliğiyle aldı.

Meclis gündeminin 4. Maddesinde Numuneevler mahallesindeki trafo yeri tahsis talebini görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale etti.

Gündemin 5. Maddesinde ise Özerli Mahallesinde yapımı düşünülen Hastane konusu görüşüldü. Daha önce araç otopark yeri konulmamış olduğundan ertelenen dosya 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği yapılması ve bina altına otopark oluşturulması şekliyle meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamada 15 kabul, 11 red ve 2 çekimser oyla karar oy birliği ile kabul edilmiş oldu.

Meclis gündeminin 6. Maddesinde Özerli Mahallesindeki mülkiyeti belediyeye ait 141 adet taşınmazdan 44 adedinin satışını görüştü. Uzun mütalaaların ardından belediyenin içinde bulunduğu mali baskılardan kurtulmak amacıyla böyle bir satışın talep edildiği belirtilerek, işgalciye doğrudan satış yerine kamu ihale kanunu mevzuatına uygun olarak açık ihale yapılacağı ve satışın blok olmayıp ayrı ayrı yapılacağı ifade edildi. Ayrıca en kısa zamanda meclis üyeleri arasından bir takdir komisyonu oluşturulması talep edildi. Yapılan oylamada 14 kabul ve 14 red oyu eşit çıkınca Dörtyol Belediye Başkanının oy kullandığı taraf çoğunluk sayıldı ve oy çokluğuyla satış kararı alındı.

Belediye Meclisi gündeminin 7. maddesinde de işyerleri satışını görüştü. Sanayi Mahallesi 58, 59 ve 60 adada bulunan (Limon Kafenin altı, eski Vergi Dairesi Altı ve Kasaplar Çarşısı içerisinde) 51 adet işyerinin satışı için encümene yetki verilmesi talebi de meclis üyeleri tarafından ince elenip sık dokundu. Uzun görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşların hakkını gözetmeyi kendimize ilke edindik. Belediyemizin bir çok biriminde önceki dönemlere göre tahsilatlarımız kat be kat arttı. Belli bir disiplin içerisinde belediyenin gelirlerini arttırıcı tedbirlerimizde olumlu sonuçlar almaya başladık. Fakat kirada bulunan işyerlerimizde maalesef bu başarıyı yakalayamadık. Geçtiğimiz 14 aylık sürede dahi kiradaki mülklerimizden 57 bin TL tahsilat yapabilmişken 67 bin TL alacağımız bulunmakta. Belediyemiz belli bir borç yükü altındayken, vatandaşlarımıza hizmet götürmemiz gerekirken bizim buna müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Vergi Dairesine 9 milyon 933 bin, Sosyal Güvenlik Kurumuna 20 milyon 440 bin, Emekli Sandığına 5 milyon, İller Bankasına 21 milyon, Firmalara 18 milyon ve Personelimize 1,5 milyon olmak üzere toplam 75 milyon 573 bin 412 TL borcumuz bulunmakta. Bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde özel proje alanları olan eski hal içerisi ile eski pazar yerimizde bir uygulama yapmayı amaçlıyoruz.

Bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için bir kaynak oluşturmak durumundayız. Bütün çocuklarımızın mutlu, gençlerimizin umutlu, yaşlılarımızın huzurlu, kadınlarımızın güvende olduğu engelsiz Dörtyol hedefi için siz değerli meclis üyelerimizin katkılarıyla çalışıyoruz.” dedi.

Yapılan oylamada 14 kabul ve 14 red oyu eşit çıktı. Aynı şekilde başkanın kabul oyu kullandığı taraf çoğunluk sayıldı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde belediyeye hibe edilen Fiyat Fiorino Marka aracın tescili oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis gündeminin 9. ve son maddesinde ise Dörtyol Belediye Gençlik Meclisinin kuruluşunu görüştü. Tüzüğü incelenen Gençlik Meclisi oy birliğiyle kabul edildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet