Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osmaniye'de Yeni Adli Yıl Açılışı

Yeni Adli Yıl'ın başlaması dolayısıyla Osmaniye Barosu tarafından tören düzenlendi

Osmaniye'de Yeni Adli Yıl Açılışı

Gündem   A+a-

Osmaniye Barosu Avukat Mümin Acar Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Osmaniye Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy, "Ülkemiz neredeyse her gün, şehit haberleri ile hepimizin ve belki de 20 günde 6 şehit ile en çok da Osmaniye'mizin canını yakan sancılı günlerden geçmektedir. Şiddet şiddeti doğurmakta ve bundan beslenen ortam Türkiye'yi kan gölüne çevirmektedir. Temmuz ayından itibaren ülkede gittikçe artan şiddet sarmalının bir an evvel son bulmasını, kan üzerinden siyaseti esas alan, şiddet ve intikamı besleyen ve ortak aklı reddeden siyaset anlayışının son bulmasını istemekteyiz" dedi.
Türkiye'nin ihtiyacı olan şeyin, demokrasi ve hukuk devleti olduğunu ifade eden Aksoy, "Hukukla sorunu olan değil, hukuku ve hukukun üstünlüğünü içselleştiren, demokrasiyi olmazsa olmaz gören bir yönetim ve devlet anlayışı, terörde dahil tüm sorunlarımızın çözümünde tek anahtar olacaktır. Koşulsuz ve amasız teröre terör denip, şiddet ortamı koşulsuz ve amasız durdurulmalıdır. Şiddet ve savaş söylemleri bir tarafa bırakılmalıdır. Bu bağlamda ihtiyacımız olan tek şey ise koşulsuz demokrasidir" dedi.
Dilem Aksoy, her yıl adli yılın başlaması nedeniyle özel resepsiyon düzenlendiğini de hatırlatarak, yaşanan terör olayları ve özellikle Osmaniye'ye son günlerde gelen şehitler nedeniyle bu seneki resepsiyonu iptal ettiklerini de sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar