Skip Navigation Links

Akıllı Cihazla Yakıt Tüketimini Düşürün, Performansı Arttırın

Akarsubaşı Bilişim Teknik Müdürü Burak Akarsubaşı, cihazın hem benzinli hem de dizel araçlarda kullanılabileceğini söyledi.

Akıllı Cihazla Yakıt Tüketimini Düşürün, Performansı Arttırın

Teknoloji   A+a-

Adana merkezli bir bilişim firmasının geliştirdiği cihaz, araçlarda yüzde 15 yakıt tasarrufu ve yüzde 20 performans artışı sağlayabiliyor.
Adana'da faaliyet gösteren Akarsubaşı Bilişim'in 'Eco OBD2' ismini verdiği cihaz, 200 kilometre toplam sürüşten sonra aracın akaryakıt tüketim verilerini topluyor ve analiz ediyor. Ardından da en düşük yakıt kullanım modunu bularak araçta yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu tasarrufun yanı sıra araçta yüzde 20'ye yakın performans artışı sağlıyor. Yakıt tüketimini azaltmak ve emisyon değerlerini düşük seviyelere çekmek için dizayn edilen cihaz, dizel ve benzinli tüm araçlarda kullanılabiliyor.
Akarsubaşı Bilişim Teknik Müdürü Burak Akarsubaşı, Türkiye'de araç kullanırken yakıt tasarrufu sağlayabilmenin çok ciddi önem taşıdığını kaydederek, "Bildiğiniz gibi ülkemizde yakıt fiyatları yüksek. Bu sebeple üreticiler ve tüketiciler son dönemlerde yakıt tüketimi minimum olan araçlara yönelmeye başladı. Bunun akabinde de piyasada düşük motorlu, yakıt tasarrufu minimum olan araçlar revaçta oldu. Fakat düşük motorlu bu araçlarda da performans problemi boy gösterdi. Yüksek performanslı araçlarda ise aşırı yakıt tüketimi zaten yıllardır bizi kendinden uzak tutan en büyük etkendi. Biz de tam bu noktada kullanıcıların sorunlarını çözen bir ürün ürettik. Yüzde 100 Türk üretimi olan Eco OBD2 ile aracınızda yüzde 20'ye varan performans artışı, yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz" dedi.
Eco OBD2'nin 2000 model sonrası tüm binek ticari ve ağır vasıta araçlarda kullanılabileceğinin altını çizen Akarsubaşı, "Eco OBD2, araçların OBD soketine takılan kibrit kutusu büyüklüğünde. Tak ve çalıştır şeklinde faaliyet gösteren bir chip tuning modülüdür. Eco OBD2'yi aracınıza taktıktan sonraki 200 kilometre boyunca cihaz sürüş alışkanlıklarınızı analiz ediyor ve 200 kilometre sonrasında sizin sürüş şeklinize aracınızın motor gücüne göre araç beyninize en uygun yazılımı üretiyor ve aracınızın beynine gönderiyor. Bu yazılım güncelleme sonrasında aracınızda yüzde 20'ye yakın güç artışı oluyor. Performansı artan aracınız bu güncelleme sonrasında artık yolda daha az yorulduğu için size bu performans artışının yanı sıra yüzde 15'lere varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu sayede kullanıcıların en büyük sorunu olan yakıt tasarrufunda düşük performans sergileme ve yüksek performansta yüksek yakıt tüketimi sorunlarının ikisine aynı anda çözüm sunuyoruz. Kısacası aracınız çok yakıt tüketiyorsa yada az yakıt tüketiyor fakat performansından memnun değilseniz Eco OBD2 tam da sizin aradığınız ürün" diye konuştu.
Burak Akarsubaşı, "Eco OBD2 öncesinde bu işlemler araç beyniniz sökülerek ortalama bir yazılım atılarak yapılıyordu. Bu yöntemde her zaman başarıya ulaşmak mümkün değildi ve bu işlem günlerce sürebiliyordu. Yanlış yazılım atılması durumunda aracınızda geriye dönülemez zararlara yol açabiliyordu. Eco OBD2 tak çalıştır özelliği sayesinde bir dakika içerisinde sökülüp başka araca uygulanabilir. Aracınızın beynine kalıcı bir yazılım atmaz cihazı söktüğünüz anda aracınız eski haline gelir. 200 kilometrelik analiz payı sayesinde ilkel chip tuning yöntemlerine nazaran hatalı yazılım atıp aracınıza zarar verme riski bulunmaz. Önce aracınızı analiz eder daha sonra işlem yapar" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet