Skip Navigation Links

Erken Seçimin İlk Aday Adaylığı Açıklaması Çamak'tan Geldi

1 Kasım 2015'te yapılması planlanan erken seçimin ilk aday adaylığı açıklaması CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'tan geldi

Erken Seçimin İlk Aday Adaylığı Açıklaması Çamak'tan Geldi

Gündem   A+a-

1 Kasım 2015'te yapılması planlanan erken seçimin ilk aday adaylığı açıklaması CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'tan geldi. 7 Haziran seçimlerinde ilk kez Meclis'e giren Çamak, "5 ay gibi bir sürede sadece 20 saat o koltuklarda oturarak görevimi yaptığıma inanmıyorum. Onun için her halükarda aday adayıyım" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Kasım 2015 tarihinde erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerin seçim çalışmaları hız kazanırken, ilk aday adaylığı açıklaması da Mersin'den yapıldı. Uzun yıllardır CHP'de siyasi çalışmalar yapan, daha önce de aday adaylığı adaylık süreçleri yaşayan ve 7 Haziran seçimlerinde Mersin'den milletvekili seçilen Dr. Hüseyin Çamak, erken seçim için partisi CHP aday belirlemede hangi yöntemi belirlerse belirlesin yeniden aday adayı olduğunu söyledi.
"HER SABAH 'İNŞALLAH BUGÜN ŞEHİT CENAZESİ GELMEZ' DİYE DUA EDİYORUZ"
Milletvekili Çamak, gündemi değerlendirmek üzere Tenis Kulübü'nde basın toplantısı düzenledi. Son dönemde yaşanan terör olaylarından koalisyon görüşmeleri sürecine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Çamak, Türkiye'de 13 yıldır devam ettiği ve sağlam, yıkılmaz denilen istikrarın 8 Haziran sabahı sarsıldığını, yanlış politikalar sonucu da krize dönüştüğünü öne sürdü. 8 Haziran sabahı hiçbir şeyin yolunda gitmediğinin görüldüğünü belirten Çamak, "Sözde yoluna baş koydukları açılım süreci, kaybedilen Kürt oyları nedeniyle dolaba kaldırıldı. Ekonomideki ve bürokrasideki kötü gidişat sonucu dolar 3 lira olmuş, eti, samanı, pamuğu ithal eder duruma gelmişiz. Hastalar bürokrasi karşısında çaresiz. Sadece bunlar değil, 13 yıllık iktidar döneminde 11 kez milli eğitim politikaları değiştirildi, milli eğitim sistemi yaz-boz tahtasına dönüştürüldü. Gençlerimiz işsizliğin ve yoksulluğun kucağına atılıyor. Ülke yangın yeri, ülkemiz yanıyor. Şehit cenazeleri artarak geliyor ve içimiz kan ağlıyor. Her sabah kalktığımızda 'inşallah bugün bir şehit cenazesi gelmez' diye dua ediyoruz. Bugüne kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.
"UMUDUN ADI CHP"
Tablonun kötü ve karanlık olduğunu ama bir umut da olduğunu vurgulayarak, "Umudun adı Cumhuriyet Halk Partisi" diyen Çamak, bu kötü gidişe ancak CHP'nin dur diyebileceğinin altını çizdi. Ülkede kaybolan huzuru tekrar CHP'nin temin edebileceğini dile getiren Çamak, bunun kayıtsız, şartsız tek koşulunun ise CHP'nin tek başına iktidara gelmesi olduğunu kaydetti.
CHP'nin 7 Haziran seçimleri için hazırladığı ekonomik ağırlıklı seçim bildirgesini köy köy vatandaşlara anlattıklarını belirten Çamak, "Halkımız bunların iyi projeler olduğunu söylemesine rağmen, seçim sonucunda gördük ki, karşılığını bulamamışız. Herhalde bunun karşılığını zamanla CHP görecektir. Şimdi öyle görünüyor ki, 1 Kasım'da tekrar seçime gidiyoruz. Bize verilen bilgilere göre, bu seçim bildirgesi revize edilerek, daha da geliştirilerek seçim çalışmaları süresince halkımıza anlatmaya başlayacağız. Şu anda yapılacak olan şey, erken seçim sürecinde üyelerimizin ve CHP'ye gönül vermiş olanların CHP iktidarı için el birliğiyle çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.
"1 KASIM TARİHİ PARTİMİZ AÇISINDAN AVANTAJLI"
Erken seçimin, mevsim itibariyle kendileri açısından avantajlı bir dönemde olacağına işaret eden Çamak, "Çünkü yaz aylarında Mersin'de oturup memleketlerine giden çok seçmenimiz var. Bunların çoğu da CHP'li. Bunların çoğunu 7 Haziran seçimlerinde getirtemedik. Onlar için memleketlerinden buraya gelmek ve tekrar dönmek maddi külfet olacağı için çoğu gelemedi. 1 Kasım'ı partimiz için daha avantajlı görüyorum" şeklinde konuştu.
Tüm yaşamını sosyal demokrasiye ve CHP'ye adamış bir CHP neferi olduğuna vurgu yapan Çamak, sahip olduğu tüm olanakları sosyal demokrasi, partisi ve partilileri için kullandığını, kullanmaya da devam etiğini söyledi. Mersin'de doktorluk mesleği gereği herkese eşit ve en iyi hizmeti vermeye çalıştığını dile getiren Çamak, şöyle devam etti: "Ne mutlu bana ki, gittiğim en ücra yerde bile beni sevgi ve saygıyla bağrına basan vatandaşlarımla karşılaşıyorum. Bunu siyasette de yapmaya çalışıyorum ve özen gösteriyorum. Bugüne kadarki siyasi kişiliklerden daha farklı bir profil çizmeye çalışıyorum. 7 Haziran'a kadar doktorluk mesleğimle CHP'ye ve bütün Mersinlilere hizmet ettim, hiçbir ayrım yapmadım. Hiç kimseyi inancından veya siyasi düşüncesinden dolayı dışlamadım, herkese kucak açtım, herkese yardımcı olmaya çalıştım. Bunu milletvekilliğimde de aynı şekilde yerine getirmeye devam ettim."
"HER HALÜKARDA ADAY ADAYIYIM"
CHP'nin, 2012'de değiştirilen tüzük gereği adayların yüzde 85'ini üyelerle yapılacak ön seçimle belirlemek zorunda olduğuna dikkat çeken Çamak, "Ama 5 ay içinde bir erken seçimin olacağı hiç düşünülmemiş tüzük yapılırken. Düşünün 5 ay milletvekilliği yapıyorsunuz, daha hiçbir şey görmeden topu topu 20 saat o koltuklarda oturmuşuz, verdiğimiz araştırma önergeleri, soru önergeleri rafta duruyor, hiçbir şey yapmamışız, ondan sonra haydi sil baştan yeniden bir ön seçim. Ön seçim çok zorlu, yorgunluk ve maddi külfetin ötesinde ayrıca çok çok stresli süreç. Ama bizim partinin önünde de böyle bir durum var. Ama ne olursa olsun ister merkez ataması olsun, ister ön seçim olsun, eğilim yoklaması olsun, her halükarda ben kardeşiniz Dr. Hüseyin Çamak olarak görevimi yaptığıma inanmıyorum. Onun için her halükarda aday adayıyım. Ama ortaya çıkacak yöntem ne olursa olsun, olurum veya olmam nasıl ki, ben bugüne dek 2002'de, 2007'de, 2011'de aday adaylığı, adaylık partim için çalıştıysam yine aynı şekilde özveriyle çalışmamı sürdüreceğim. CHP'nin iktidarı için herkesi çalışmaya ve çaba sarf etmeye çağırıyorum. Çünkü CHP bu ülkeye istediğimiz huzuru da barışı da demokrasiyi de getirecektir. Ümit ediyorum ki, CHP yapılacak erken seçimde 7 Haziran seçimlerinde ve bugüne kadarki seçimlerde aldığı sonuçlardan çok daha iyi bir sonuç alacaktır, buna inanıyorum" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet