Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehit Cenazesinde Yarbay Ağabey İsyan Etti !

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenaze töreninde vekillere tepki geldi.

Şehit Cenazesinde Yarbay Ağabey İsyan Etti !

Gündem   A+a-

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEDE GERGİNLİK

Cenaze törenine üniformasıyla katılan şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok" diye feryat edip tepki gösterdi. Cenaze namazı sırasında Ak Parti milletvekillerine tepki gösterilince, namaz kısa sürede kıldırılıp gerginlik önlenmeye çalışıldı.

Bekar olan 32 yaşındaki Yüzbaşı Ali Alkan'ın naaşı dün Şırnak'ta yapılan törenin ardından helikopterle Osmaniye'deki Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'na getirildi ve Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bekar olan ve 1.5 yıl önce de annesi Fatma Alkan'ı kaybeden şehidin cenazesi bugün öğle saatlerinde hastaneden alınıp önce helallik için Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

"NE YÜZLE ÖN SAFA GEÇİYORSUNUZ"

Helallik alınmasının ardından şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesi, tören için Envar'ul Hamit Camii'ne getirildi. Osmaniye'nin 1 Ağustos'tan bu yana verdiği 6'ıncı şehit olan Ali Alkan'ın cenaze törenine, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı.

Ak Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine şehidin yakını olduğunu belirten bir başka kişi de "Ben şehit yakınıyım, ön safta değilim, bu çapulcuların önümde ne işi var" dedi.

Ak Parti milletvekillerine ön safta protokol yeri açtığı için bazı kişiler cenaze namazını kıldıran Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul'a tepki göstererek, "Kula kulluk yapma, makamına saygı göster" diye bağırdı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI NE ANLAŞMASI YAPTIN?"

Gelen tepkiler nedeniyle Ak Partili milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile İl Başkanı Hamza Tor, kalabalık tarafından alandan uzaklaştırılırken, şehidin teyzesinin oğlu Ahmet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken şöyle dedi:

"Ne anlaşması yaptın ki, bu vatan evlatları böyle gidiyor? Bu ne anlaşmasıdır? Bunun sonu ne zaman gelecek? Vatan evlatları daha ne kadar yatacak burada? Neden Türkiye ayağa kalkmıyor? Türkiye neden uyuyor? Çözüm süreci bu mu? Çözüm burada yatıyor."

"BU ÇAPULCULARLA BİRLİKTE CENAZE NAMAZI KILINSIN İSTEMİYORUM"

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden biri de "Ben alıyorum, götürüyorum. Bu cenaze namazı Alayda kılınacak. Ben burada bu çapulcularla birlikte istemiyorum cenaze namazını" dedi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, acılı ağabeyin ağzını kapatarak sakinleştirmeye çalıştı.
Daha sonra arka saflarda duran şehidin diğer ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şapkasını çıkarıp 'Bırakın beni' diyerek tabutun başına geldi. Şehidin babası Hasan Alkan ile ağabeyi Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan ise törende güçlükle ayakta durabildi.

YARBAY AĞABEY FERYAT ETTİ:

Tepkilerin artması üzerine Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, gerginlik daha da tırmanmadan namazı kıldırmak için 'Allahuekber' diye tekbir getirip halkı cenaze namazına davet etti. Ancak törene katılanlar bir türlü sakinleştirilemedi. Müftü Çortul ile birlikte Belediye Başkanı Kadir Kara ve yanındaki imamlar namaza durdu.
"BUNUN KATİLİ KİM?"

Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşine "Ali'm" diye seslendi ve hırsından şapkasını çıkarıp bağırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etti.

"ŞEHİT OLMAK İSTİYORSAN ORAYA GİT"

Askerler tarafından omuzlara alınan şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu taşınırken ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan bu kez, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü.

ORTALIK FENA KARIŞTI

İl Müftüsü 'Allah ekber' diyerek namazı kıldırmak istedi ama yaşanan kargaşa nedeni ile hemen selam vererek, namazı bitirdi. Şehidin naaşı, helallik alınmadan kaldırılmak istendi.

MÜFTÜ KENDİ NAMAZ KILDI

Gerginliğin artması üzerine namazı kıldırmak için alanda bulunan Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, tek başına tekbir alarak cenaze namazını kıldı. Müftü namazı kılarken, yanında ise şehidin kardeşi ve arkadaşları çözüm sürecine tepki gösterdi. Tabut alandan ayrılırken ise vatandaşlar 'cenaze namazı kılınmadı' diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN GÖNDERDİĞİ ÇELENK PARÇALANDI

Bu arada cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı. Vatandaşlar da çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, kendi çocuklarını savaşmaya göndermesini istedi.
 

Kaynak : haberler.com

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar