Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’u spor şenliği sardı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sosyal belediyecilik anlayışıyla farkındalık yaratmaya devam ediyor

Arsuz’u spor şenliği sardı

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri(ASKF) Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Arsuz 1. Spor Şenliği, plaj futbolu maçıyla start aldı. Çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de sporla buluşmasına imkân sunacak olan ve 10 gün boyunca çeşitli spor dalından yaklaşık 1500 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan şenliklerin ilk maçına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz’un yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çetin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, CHP Hatay Milletvekili adayları Riyat Kırmızıoğlu ve Sonay Aykut, Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) İskenderun Bölge Temsilcisi Yaşar Güllü, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal, belediye meclis üyeleri, sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı. 
Spor şöleni başladı

Şenliğin sonunda kazananın dostluk, birlik - beraberlik ve spor olmasını dileyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,"Sizlerle birlikte muhteşem bir kumsalda, yine bir ilke atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karaağaç Halk Plajı’mızda ilk kez plaj futbolu ve plaj voleybolu turnuvası düzenlenecek ve bu turnuvalarla da ilçemizin deniz kenti özelliği daha çok pekişecek. Ayrıca, plaj futbolunda şampiyon olan takımımız Hatay ASKF koordinatörlüğünde Alanya’da yapılacak olan Ulusal Ligde hem Arsuz’u temsil edecek, hem de ilçemizin tanıtımına da katkı sunacaktır. Plaj futbolu, plaj voleybolu, tek pota basketbol, halı saha futbol, karete, masa tenisi, judo ve bocce gibi spor dallarından 119 takım ve toplam 1500 sporcunun yarışacağı şenliğimizin Arsuz'da var olan dostluk, kardeşlik ve hoşgörü rüzgârını spora da yansıtacağına, maçların zevkli ve çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Turnuvada emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılan tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Plaj futbolu açılış maçının ilk vuruşunu yapan Başkan Culha, ayrıca plaj futbolu turnuvasına katılan ve milli takım aday kadrosuna seçilen Arsuzlu üç başarılı futbolcu Yoldaş Barış Deveci, Yusuf Kıyılı ve Samet Berberoğlu ile gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi. Katılımcılarla birlikte halk plajını gezen Başkan Culha, CHP’li milletvekillerine ayrıca hem Arsuz, hem de turizm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar