Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da 21 Örgüt Mensubu Adliyede

Hatay'ın İskenderun ilçesinde emniyet ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında İskenderun'da faaliyet gösteren

Gündem   A+a-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde emniyet ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında İskenderun’da faaliyet gösteren suç örgütü çökertildi.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 7 aylık planlı bir operasyon sonucunda 3 il ve 4 ilçe’de aynı anda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden 21’i mevcutlu bir şekilde İskenderun adliyesine sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre emniyet ekipleri “Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında güveni kötüye kullanma, rüşvet, rüşvete aracılık etmek, genel güvenliği tehlikeye sokmak, silahla mala zarar vermek, ihaleye fesat karıştırmak, ihaleyi etkilemek amacı ile görevli memuru kasten yaralamak, silahla tehdit, kasten ateşli silahla adam yaralama, yaralamaya azmettirtme, nitelikli yağma,6136 sayılı kanuna muhalefet, silah ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından eş zamanlı yapılan arama ve yakalama sonucunda örgüt liderinin İskenderun’da haftalık olarak yayın yapan bir yerel gazetenin sahibi olan İ. E.’nin organize olarak kurulan örgüte liderlik yaptığını belirledi.
Malatya, Adana, Hatay illeri ile Hatay iline bağlı İskenderun, Dörtyol, Belen ve Kırıkhan ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 3 üçü kamu görevlisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yakalanan Mühimmat Basına Gösterildi.
İskenderun’da yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucunda ise “1 adet el bombası,11adet tabanca,14 adet jarjör,1 adet pompalı tüfek,1 adet çelik yelek,3adet seri numarası belli olmayan 4 adet av tüfeği,296 adet mermi,195.51 gr kubar esrar maddesi,2-3 içimlik takoz esrar,8 adet captagon hap,88 adet av tüfeği fişeği,4 adet saldırma tabir edilen bıçak,1 adet muşta,1 adet döner bıçağı,18 adet çeşitli kurumlara ait kaşe,4 adet senet,1 adet senet fotokopisi,2 adet çek,1 adet başkasına ait araç ruhsatı,1adet mektup,4 adet CD,1 adet VHS küçük kaset,22 adet cep telefonu,28 adet sim kartı,4 adet hafıza kartı,8 adet laptop bilgisayar,5 adet bilgisayar kasa” basına gösterildi.
Operasyonun ise İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl emniyet müdürlüğü, il KOM müdürlüğü ve İskenderun KOM büro amirliğince yürütüldüğü öğrenildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş