Skip Navigation Links

Av. Türkan Talya Şen’in Sevinç ve Gurur Gözyaşı..

Beni bugünlere getiren aileme sonsuz teşekkür ediyorum..

Av. Türkan Talya Şen’in Sevinç ve Gurur Gözyaşı.. Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi Eski Sular İdaresi Müdürü Makine Mühendisi Kemal Şen'in kızı Av. Türkan Talya Şen, Av. Mehmet Tümkaya'nın yanında stajyerliğini bitirdikten sonra  avukatlık yeminini ederek, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez elinden mazbatasını aldı.

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014 yılı mezunlarından Av. Türkan Talya Şen, başarılı geçen eğitim kariyerinin ödülünü İskenderun Adliye Sarayı'nda düzenlenen törende, ailesi ve sevdiklerinin huzurunda Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in elinden aldı.

Çok sayıda seveninin katıldığı törende Av. Türkan Talya Şen, yemin töreni sonrasında sevinç göz yaşlarını hakim olamadı. Genç Avukat mazbatasını aldıktan sonra "Çok heyecanlıyım, ben öncelikle aileme çok teşekkür ediyorum beni bu günlere getirdikleri için sonrasında baro üyelerine ve sevgili meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yemin töreni öncesinde kalabalıktan ötürü şaşkınlığını ve memnuniyetini dile getiren Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez,  "Bugün burada bir ruhsat, cüppe ve yemin töreni için bir araya geldik. Törenin bu kadar kalabalık olmasını açıkça beklemiyordum, hepiniz hoş geldiniz, sizin huzurunuzda bu ruhsatı verecek olmanın daha anlamlı daha güzel olduğunu düşünüyorum.  Bu aşamaya gelene kadar Talya baya bir yol katetmiş oldu. Bugün hep beraber kendisine ruhsatı verip, yeminini yaptırdığımızdan sonra avukatlık mesleğinin hak ve yetkilerini de kullanmaya başlayacak. Bu yetki gerçekten zor, kullandığı yetki ve sorumlulukları hakikaten zor olacak. Ben hep söylerim avukat olmak hem cesaret işi hem de hakim ve savcılıktan zor bir meslek, meşakkatli bir meslek. Kendi memleketinde, İskenderun da bir hukukçu olarak  hizmet vermek bu işin en güzel yanı.Halk savunuculuğu, halkın avukatlığını yapmak, halkın sorunlarına, kendi memleketinde ki insanların sorunlarına çare aramak gerçekten dünyanın en keyifli işi. Tabi bu işi kurallarına sorumluluklarına uygun yapmak lazım,  her genç meslektaşımız aramıza katıldıkça daha da güçleniyoruz, bu bir gerçek. Kurallarımız bu mesleği daha düzgün, daha doğru yapılması için var, ben bu anlayışla meslektaşımızın bu kurallara harfiyen uyarak daha düzgün bir şekilde yapacağından hiç şüphe duymuyorum. Çünkü kendisini yakından tanıyorum, gerçekten çok düzgün ve mesleğimize güç verecek bir arkadaşımız aramıza giriyor. Meslektaşımıza, meslek hayatında ve staj süresinde verdiği destekler için Av. Mehmet Tümkaya'ya, diğer emeği geçen meslektaşlarımıza ve ailesine emeklerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum." şeklinde ifade etti. 

Genç Avukat Türkan Talya Şen, başarılı kariyerini Hatay Barosu'na bağlı olarak İskenderun'da kurduğu Şen ve Yılmaz Hukuk Bürosu'nda devam ettirecek.

 

Av. Türkan Talya Şen’in Sevinç ve Gurur Gözyaşı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet