Skip Navigation Links

Elektrik faturasına K/K bedeli

Kaçak elektrik kullanımının faturasını, kaçak elektrik kullanmayan vatandaşlar ödüyor.

Gündem   A+a-

 
Kaçak elektrik kullanımının faturasını, kaçak elektrik kullanmayan vatandaşlar ödüyor. Yıllardır uygulanan yöntem, yaklaşık bir yıldır faturalara eklenince durum fark edilmeye başlandı. Bölgemizde de TEDAŞ faturalarına, belli bir yüzde oranında 'kaçak ve kayıp' elektrik bedeli kapsamında artı bir miktar eklenmeye başlandı. İskenderun'da yayımlanan 'İskenderun Gazetesi'nin haberi ile gündeme gelen haberde, kaçak elektrik bedelleri, faturasını ödeyen vatandaşlara pay ediliyor.
 
 
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ses Gazetesi'nin konuyu sorması üzerine TEDAŞ Hatay İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede, faturalara 'K/K bedeli' olarak dahil edilen kaçak ve kayıp miktarında, sokak ve parklardaki aydınlatma giderinin yanı sıra, kaçak elektriklerin de bölgelere göre pay edildiğini öğrendiğini belirtti.
 
Hatay'ın, Kilis, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Mersin'in içinde bulunduğu bölgede olduğunun ifade edildiğini belirten milletvekili Karasayar, özerk olarak faaliyet gösteren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun genelgesi kapsamında 'K/K bedeli'nin resmen görülmeye başlandığını ve bunun şeffaflık kapsamında olduğunu ve bu bedellerin bölge içerisindeki kayıp ve kaçakları kapsadığını ifade etti. Karasayar, konunun yargıya yansıyabilecek bir durum olduğunu da belirtti.
 
 
Elektrik faturasına K/K bedeli
 
Kaçak elektrik kullanımının faturasını, kaçak elektrik kullanmayan vatandaşlar ödeyecek. Bölgemizde de TEDAŞ faturalarına, belli bir yüzde oranında 'kaçak ve kayıp' elektrik bedeli kapsamında artı bir miktar eklenmeye başlandı.
İskenderun'da yayımlanan yerel İskenderun Gazetesi'nin haberine göre, ülke genelinde elektrik dağıtım işiyle uğraşan şirketler, vatandaşın elektrik faturasına 'K/K bedeli' adı altında bir ödeme yansıtıyor. Habere göre, kaçak elektrik kullanan vatandaşın faturası yasal elektrik kullanan yurttaşın faturasına bu yılın başından beri her ay yansıtılıyor ve böylece kaçak elektrik bedelleri, faturasını ödeyen vatandaşlara pay ediliyor. Kayıp elektrikte de durumun aynı olduğuna yer verilen haberde, yetersiz yatırımlardan kaynaklanan kayıp elektriğin bedeli de elektrik abonesi olan vatandaşların faturalarına taksim edilip, kaçak ve kayıp elektrik bedeli vatandaşa yükleniyor.
 
İddialara yönelik Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İskenderun İlçe Müdürlüğü’nün açıklama yapması gerekiyor.
Gazetenin köşe yazarı Doğan Süslü de 'MEDYATİK BAKIŞ' adlı köşesinde, "... Şimdi düşünün kaçak elektrik neden kullanılır? Yeterli denetim olmadığı için rahatlıktan, denetimsizlikten kullanılır? Yani EDAŞ denetim gibi zor, takip gerektiren maliyetli bir iş yerine işin kolayına kaçıp, göz ucuyla denetim yapıyor ve kaçak elektriğin bedelini de yasal aboneye fatura ediyor. Bir başka anlatımla kaçak elektrik kullanan vatandaşı hem ödüllendiriyor hem koruyor hem de 'Kaçak elektrik kullanmaya devam et kardeşim. Nasılsa ödeyen iyi niyetli vatandaşlarımız var” der gibi kaçak kullanıma teşvik ediyor! Burada kullandığım “iyi niyetli vatandaşlar' cümlesi yerine aslında 'e..yi Vatandaşlar' cümlesi kullanılabilir. Sakın kimse alınmasın. EDAŞ’ın ikramı K/K bedelini ben de ödediğim için ben de e..yi vatandaş sınıfına giriyorum! Bize böylesi bir pozisyona sokan EDAŞ’a buradan sevgilerimi yolluyorum!" ifadesine yer verdi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet