Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi

16 ülkeden gelen 30 öğrenci,3 haftalık Türkçe eğitimini tamamlayıp ülkelerine dönerken,Prof. Dr.Yavuz Coşkun'a Türkçe olarak Gaziantep Üniversitesi'nd

Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi

Eğitim   A+a-

16 ülkeden gelen 30 öğrenci, 3 haftalık Türkçe eğitimini tamamlayıp ülkelerine dönerken, Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a Türkçe olarak Gaziantep Üniversitesi'nde kalmak istediklerini söyledi.
Yunus Emre Enstitüsü'nce düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Projesi kapsamında 3 haftadır Gaziantep'te Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, veda sohbeti sırasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a, "Ne olur bizi göndermeyin. Gaziantep'te, Gaziantep Üniversitesi'nde kalalım" dedi. Coşkun da, "Okulunuzu bitirin, buraya yüksek lisans için, doktora için gelin" dedi.
"NE OLUR BİZİ GAZİANTEP'TEN GÖNDERMEYİN"
Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki (TÖMER) 3 haftalık eğitimlerini tamamlayan, dünyanın 16 ülkesinden gelen 30 öğrencinin vedası sırasında oldukça duygulu anlar yaşandı. Türkçe olarak görüşlerini dile getiren öğrenciler şunları söyledi:
"Buraya gelmeden önce, Türkiye'nin ne kadar güzel, insanlarının ne kadar misafirperver olduğunu okuyorduk. Ama, şimdi birebir kendimiz yaşadık. Türkiye, Gaziantep gerçekten çok güzel. Biz, gelmeden önce zaten Türkleri kardeş olarak görüyorduk. Ama, bu 3 haftalık zaman bunu bize doğrulattı. Çünkü, başta, eğitimimiz sırasında bizimle birlikte olan hocalarımız olmak üzere bulunduğumuz süreçte tanıştığımız tüm Gaziantep Üniversitesi çalışanları bize kardeş gibi yaklaştı. 3 hafta nasıl geçti anlayamadık. Gaziantep ve Üniversitesi çok güzel bir yer ve buradan ayrıldığımız için çok üzgünüz. Ne olur bizi göndermeyin. Gaziantep'te, Gaziantep Üniversitesi'nde kalalım. Sizleri hiç unutmayacağız."
"KAPILARIMIZ SİZE HER ZAMAN AÇIK"
Öğrencilerin son derece düzgün bir aksanla dile getirdiği duygularını dinleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise öğrencileri konuk etmekten, kucaklamaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerin kalma isteklerinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Coşkun şunları söyledi:
"Sizleri, her zaman Gaziantep Üniversitesi'ne bekleriz. Globalleşen, küreselleşen dünya diyorlar ya işte böyle bir şey bu. Burada insani temas, birbirine dokunma, birbirini duyma, görme bunu yüz yüze üç haftalık bir süre ile duygularımızı paylaşma, dostlukları ve kardeşliği pekiştirme anlamına son derece güzel bir zaman dilimi, üç haftalık süre oldu. Yeni arkadaşlıklar dostluklar edindiniz. Biz de sizleri tanımaktan büyük zevk duyduk. Dünyanın birçok ülkesinden gelen siz gençleri tanımaktan, sizlerle beraber olmaktan şehrimiz ve Gaziantep Üniversitesi adına mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Burası sizin artık yeni bir eviniz, yuvanız. Okulunuzu bitirin, buraya yüksek lisans için, doktora için gelin. Bundan mutluluk duyarız. Çünkü, Gaziantep Üniversitesi uluslar arası bir üniversitedir ve sizlere de kapısı sonuna kadar açıktır."
TÖMER Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin ve etkinlikte görev alan diğer hocaların da bulunduğu veda töreninde Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından öğrencilere birer hediye verildi. Veda töreninde konuşan TÖMER Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin de öğrencilere üç haftalık eğitim sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar