Skip Navigation Links

Güvercin Gübresi İle Biber Ve Patlıcan Yetiştiriyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde biber ve patlıcan ektiği tarlasında güvercin gübresi kullanan çiftçi,elde ettiği verimden çok memnun olduğunu söyledi

Güvercin Gübresi İle Biber Ve Patlıcan Yetiştiriyor

Reyhanlı   A+a-

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde biber ve patlıcan ektiği tarlasında güvercin gübresi kullanan çiftçi, elde ettiği verimden çok memnun olduğunu söyledi.
Nasreddin Çelik, 20 yıldır üreticilik yaptığını ve son birkaç yıldır ektiği ürünlerin daha iyi olması için tarlasına güvercin gübresi attığını belirtti. Toplamda 10 dekarlık alanın yarısında biber, kalanında da patlıcan eken Çelik, "Ürünlerin daha verimli ve kaliteli olması için sadece güvercin gübresi kullanıyorum. Böylece daha çok verim alıyorum" dedi.
Üretici Nasreddin Çelik, aldığı biber ve patlıcan siparişlerini müşterinin evine kadar götürerek servis yaptığını da sözlerine ekledi.
Yemeklik ve kışlık olarak satışa sunulan kırmızı biber tarlada 75 kuruş. Perakende 1 TL den, Patlıcan ise 1 ile 1 buçuk TL arasında satılıyor. Çelik, piyasa fiyatının kendilerini memnun etmediğini belirterek, girdilerin yüksek oluşundan yakındı ve piyasadaki fiyatlarla yetinmek zorunda olduklarını, ailece çalıştıkları için çok etkilenmediklerini ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet