Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Taş Ocağı eziyeti sona mı eriyor?

Mahalle sakinlerinin de hazır bulunduğu inceleme ve sohbet toplantısında Başkan Civelek, başlattıkları çalışmanın son aşamaya geldiğini, kamyon güzerg

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, taşocağı kamyonlarının geçiş güzergahındaki Modernevler Mahallesi’nde incelemede bulundu. Mahalle sakinlerinin de hazır bulunduğu inceleme ve sohbet toplantısında Başkan Civelek, başlattıkları çalışmanın son aşamaya geldiğini, kamyon güzergâhının önümüzdeki hafta içinde değişeceğini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde taş ocaklarından malzeme almaya giden kamyonun dar yollarda seyir ederken bir evin bahçe duvarını yıkması ile sonuçlanan kaza sonrası İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Mahalle sakinleri ile bir toplantı düzenleyerek, kamyon güzergâhının değişeceğini açıkladı. Modernevler Mahallesi 301 sokak üzerinde gerçekleştirilen ve Yunus Emre Mahalle Muhtarı, Sakarya Mahalle Muhtarı, Modernevler Mahalle Muhtarının hazır bulunduğu toplantıya, Belediye Başkan yardımcısı Haluk Arlı ile daire müdürleri de katıldı.

Taş ocaklarından yükleme ve boşaltma için kullanılan yol güzergâhının değişmesi için yaptıkları girişimlerin sonuçlandığını müjdeleyen Başkan Civelek, yeni servis yolunun tamamlanması için belediye ekiplerinin yoğun tempoyla çalıştıklarını söyledi. Çalışmaların tamamlanarak araçların yeni yola yönlendirilmesinin bir haftalık bir çalışma süresi gerektirdiğini anlatan , “Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Belediye Başkanın yeri makam odası değil, onun için bu bilinçle bir iki saat belediye de kalıp, çalışmaları yerinde inceliyorum. Taş ocakları şikâyetinde sonuna kadar haklısınız. En fazla bir hafta sonra buradan kamyonlar geçmeyecek. Kökünü kaldırmak için çalışıyoruz, fakat kökünü biz ekmemişiz ki . 20 senelik bir sorun 20 günde bitmiyor. Ama ilk merhalesini geçtik, artık kamyonlar buradan geçmeyecek. Artık ses ölçümü yapıyoruz. Çalışmalar sırasında sınırı aşanlara ceza kesilmekte.”
İskenderun’un simgesi olan Yarıkkaya görünümünün de yara aldığını dile getiren Başkan Civelek, muhtar ve mahalle sakinlerinin istek ve sorunlarını da yerinde dinlemek üzere geldiğini söyledi.
Mahalle parkı sözü aldı
Mahalle ve taşocaklarının yarattığı sorunların görüşülmesinden sonra Modernevler Mahallesi muhtarı Mehmet İmren, “Başkanım bulunduğunuz alanda 4 dönüm park alanız var, mahallenin orta kısmında kalan bir arazi gerekli incelemenizde uygun çıkarsa sizden park talebimiz var” diye konuştu. Muhtar İmren, Başkan Civelek’in “ 500m2 bile olsa bulup hemen yapalım, müdürlerim çalışmalarını yapmaya başlasın” cevabı ile mahallesine park sözünü aldı.
Akıllı Kent’te Sonuca Doğru
Cadde, sokak isimlendirme ve numaralandırmanın yarattığı eksikliklere de dikkat çekilmesi üzerine Akıllı kent Otomasyon Sistemi projesinin hayata geçirilmesi için saha çalışlarının devam etini bildiren Başkan Civelek, “AKOS projemizi iki ay içinde hayata geçireceğiz, bütün cadde ve sokaklar numaralandırılıyor” şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş