Skip Navigation Links

36 Kişiye sertifika verildi

Sertifika töreninde kadınlar elektrik kesintisi sorununu dile getirdi.

Gündem   A+a-

sertifika%20b.jpg" alt="" />
Sertifika töreninde kadınlar elektrik kesintisi sorununu dile getirdi. Başkan:
‘İskenderun’un elektrik konusunda bahtsızlığı 1999 yılındaki o öngörüsüz davranışla başladı’
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde, kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.
Sertifika törenine, İskenderun’da yaşanan elektrik kesintisi sorunu damgasını vurdu. Törene katılan kadınların elektrik kesintisi sıkıntısının ne zaman çözüleceği yönündeki yakınmaları üzerine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 1999 yılında Belediye yönetimi ve Tedaş arasındaki sürtüşmeyi anımsatarak, “İskenderun’un elektrik konusunda bahtsızlığı 1999 yılındaki o öngörüsüz davranışla başladı” sözleriyle yanıtladı.
Sertifika töreninde, kadınların “Bize bu imkanı sağladığınız için size sonsuz teşekkür ediyoruz” sözleri üzerine, bir müjdeyi de paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, üçüncü Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Esentepe mahallesinde açılacağını söyledi.
‘Hedefini gören insanın mutluluğu içindeyim’
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim merkezi’nde bu güne kadar düzenlenen kurslarda 1125 kadına sertifika verildiğini, Sakarya mahallesindeki Kadın Kültür Sanat Eğitim Merkezi Şubesinde 219 kadının sertifika almak için çalıştığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hedefini gören insanın mutluluğu içindeyim. Hedefimiz toplumumuzun, Türkiye’nin aydınlık olması. Türkiye’nin diğer dünya ülkeleri arasında saygın olması. Çocuklarımızın bir başka ülkenin sömürgesi olmamasıdır. Çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin özgür bir ülkede özgürce yaşayabilmesi. Bu amaca ulaşabilmenin yolları bilgiden, birbirimizi sevmekten geçer. Dünyada en önemli unsur insandır. Her şey insan içindir. İnsan en önemli faktördür. Biz insan merkezli çalışıyoruz” dedi.
Toplumun kadın ve erkekten oluştuğunu, birinin eksik olması halinde o toplumun yürüyüşünün engelleneceğini belirten Belediye Başkanı, “Kadını aydın olmayan toplumun geleceği karanlıktır. Amacımız kadınlarımızı bilgilendirmek, sosyal hayata kaynaştırmak, topluma kazandırmaktır. Kadınlarımız toplumumuzun annesi ve ilköğretmenleridir. İlköğretmen ne kadar aydın olursa çocuklar o kadar aydın ve o kadar bilgili olacaktır” diye konuştu.
‘Esentepe mahallesine 3. Kadın Kültür Merkezi müjdesi’
Kurslara ilgi gösteren kadınlara teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu güne kadar 1125 kadınımıza sertifika vermişiz. Sakarya’daki Kadın Kültür Sanat Eğitim Merkezinde 219 kadın sertifika almak için çalışmakta. Üçüncüsünü de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Esentepe’de açacağız. Onun da müjdesini hep beraber paylaşalım. Bundan sonra 4 ve 5.sini açacağız ve her üç-dört mahallenin ortasında Kadın Kültür Merkezi olacak. Buna ihtiyacımız var” dedi.
Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde okuma yazma, bilgisayar, ingilizce, evde çocuk bakımı, yağlı boya, kara kalem, elsanatları, seramik, satranç, ahşap boyama, dikiş, örgü, ebru, takı tasarım, pasta, yemek, tiyatro ve karikatür üzerinde ücretsiz kurslar düzenlendiğini ve sertifika verildiğini söyleyen Belediye Başkanı, kursu tamamlayan kadınların çoğunun iş bulduğunu paylaştı.
Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinin, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı önleyen merkezler haline getirildiğini belirten Başkan, “Bizim toplumumuzun ne yazık ki bir
handikapı da bu. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Şimdi bilgi sahibisiniz tabi ki fikir sahibi de olacaksınız. Emeği geçen öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Birbirimizi seveceğiz, sayacağız ve güzel günlere hep birlikte gideceğiz” dedi.
Elektrik kesintisi gündem tuttu
Törene katılan kadınların elektrik kesintilerini dile getirmesi üzerine, altyapının önemine dikkat çeken Başkan, altyapı olmadan üst yapının tutmayacağını söyledi.
Elektrikle ilgili Tedaş müdürlerinin suçunun olmadığını vurgulayan Başkan, “1999 yılında Tedaş bu elektrik şebekesinin altyapısının yetmezliğini görmüş ve ihaleye çıkmış. 1999 yılında ihale yapılmış bir firmanın üzerinde kalmış. Firma gelmiş belediyeyle anlaşamamış. Belediye yok asfalt parası falan demiş, anlatamamışlar. Adam teminatı yakmış gitmiş. 2008 yılında bir daha ihale yapılmış bu sefer iki müteahhit arasında bir sürtüşme olmuş. Hala o mahkemede. Bahtsızlığı 1999 yılındaki o öngörüsüz davranışla başlamış” dedi.
Elektrikte uzun süre kesilme yaşandığında Tedaş’a, Belediye ekipleri ve iş makinalarının
seferber olduğunu ve çözüme katkı sunulduğunu anımsatan Başkan, “Belediyenin makinesi diye düşünmeye lüksümüz yok. Vatandaş karanlık içinde. 1999’da eğer belediye ile Tedaş arasında sürtüşme olmasaydı bugün bu sorunlar yaşanmayacaktı” diye konuştu.
‘İskenderun’un geleceğini sağlam kurmak istiyoruz’
Oy kaygısıyla hareket etmediklerini ve göreve geldiği gibi ilk iş olarak altyapıyla çalışmalara başlandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un geleceğini sağlam kurmak istiyoruz. Temeli düzgün olmayan binanın üst katlarını görebilir misiniz? Sporda da böyle. İskenderunspor için güzel tesis yapıyoruz” diye konuştu.
2006’da sel felaketinin yağmursuyu drenaj kanallarının düzgün olmaması nedeniyle yaşandığını söyleyen Başkan, “Şimdi biz 1.5-2 yıldır drenaj kanallarının projesini çıkardık. Proje gereği devasa kanallar yaptık. Son 15 gün çok yağmur yağdı bir şey olmadı” dedi.
Çağdaş bir kentte musluktan akan suyun içilebildiğini, bu nedenle Fransızlar döneminden kalan, yüzde 70 su kaybına, vatandaşa ve halkın parasıyla bütçesi oluşan belediyeye külfete neden olan eski içmesuyu şebekesinin yenileneceğini belirten Başkan, büyük bir aksilik olmadığı takdirde halkın 18 ay sonra musluktan akan suyu içebileceğini kaydetti.
Eski, çürümüş su şebekesi nedeniyle ayda en az 250 defa su patlağı meydana geldiğini ve bu nedenle asfaltın sürekli kırıldığını, yolların köstebek yuvasına döndüğünü ifade eden Başkan, altyapı çalışmaları bitiminde asfaltın yapılacağını söyledi.
Altyapı çalışmalarını ameliyata benzeten Başkan, “Ameliyat kansız ve ağrısız olmuyor. Minimum ağrıyla bu işi gerçekleştireceğiz. Her taraf asfalttan delik deşik niye asfaltlanmıyor diyorlar. İskenderun’un her yerini asfaltlarız 1.5-2 milyona mal olur ama yarın bir daha kırıp keseceğiz paramıza yazık değil mi? Her şeyin kuruşunu hesap ediyoruz. Altyapı çalışmaları bitene kadar yamayla geçiştirelim, altyapı bitsin, asfaltlarız, İskenderun cıncık gibi olur” dedi.
Çöp sorununun çözüldüğünü, sinek, haşere ve kötü havadan şehrin kurtarıldığını belirten Başkan, doğalgaz, su ve elektrik çalışmalarının başladığını ifade etti.
36 Kişiye sertifika verildi
Törende, okur yazar, ingilizce, bilgisayar ve evde çocuk bakımı kurslarını başarıyla tamamlayan 36 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı törende, evde çocuk bakımı kursunu gönüllü olarak veren emekli hemşire öğretmenler Fatma Çavuş, Ayla İşsever, Ayşe Kahya, Munevver Üney’e teşekkür belgesi ve hediye verildi.
Kursiyerler, belge almanın heyecan ve mutluluğunu Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek ile paylaştı.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet