Skip Navigation Links

Araban'da Körhacıobası Cami Temeli Atıldı

Araban İlçesi Körhacıobası Caminin inşaat temeli dualarla atıldı

Araban'da Körhacıobası Cami Temeli Atıldı

Gündem   A+a-

Araban ilçe Müftülüğü'nün 'Camilerimizi Yenileyelim' projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Araban Belediyesi'nin desteğiyle eski camiler yıkılıp yerlerine yeni camiler inşa çalışması kapsamında Körhacıobası kırsal Mahallesi cami inşaatının temeli dualarla atıldı.
Körhacıobası Mahallesinde eski caminin yıkılıp yerine 300 metrekare alan üzerine 2 katlı mahfilli, üstte cemaat yeri bulunacak olan 450 kişilik yeni cami inşaatının temel atma töreninde konuşan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ''Araban Belediyesi olarak, Körhacıobası kırsal Mahallemizdeki eski camimizin yıkılıp yerine yeni caminin yapılması için başlatılan çalışmalar kapsamında eski camimizin yıkımı sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Araban Belediyesi olarak verdiğimiz iş makinesi desteği ve bu gün de camimizin temelini atmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Böyle hayırlı bir hizmette Araban Belediyesi olarak desteğimizi inşaat süresince de imkanımız dahilin de esirgemeyeceğiz. Eski camimizin yıkımı aşamasında olduğu gibi inşaat süresince de desteğimiz devam edecektir. Yeni camimizin biran önce tamamlanıp ibadete açılması için Araban Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Hayırsever vatandaşlarımızın da Körhacıobası Mahallemizde inşaatına başlanan modern camimizin yapım aşamasında ellerinden gelen maddi desteklerini esirgemeyeceklerinden hiç şüphem yoktur'' dedi.
Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın da konuşmasında, ''Araban İlçe Müftülüğü olarak 'Camilerimizi Yenileyelim' projemiz kapsamında ilk olarak Körhacıobası Mahallelerimizdeki betonu çürümüş, duvarlarında derin çatlaklar oluşmuş her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan eski camimizi yıkıp yerine yeni cami yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Körhacıobası Mahallesindeki camimizin yapımı için Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizi kurduk. Eski camimizin yıkımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Araban Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından yapıldı. Yeni camimizin yapılması için bu gün burada temelini attığımız yeni camimizin inşaat çalışması süresince destek verecek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile Araban Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özdemir'e şimdiden teşekkür ederim. Bu projemizle ilçemizdeki tüm eski camilerimiz yenilenecektir. Körhacıobası kırsal mahallesinin yeni cami inşaatı için Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kısmen desteği ve Gaziantep İl Müftülüğü'nün il merkezinde inşaatı devam eden cami inşaatlarına yardım yapıldığı gibi Körhacıobası mahallesindeki camimizin inşaatına da il genelindeki camilerde toplanan yardımlarla destek verilecektir'' dedi.
Kadri Tarikatı Şeyhi Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeyh Mehmet Uçar, ''Körhacıobası kırsal mahallesindeki eski caminin yıkılıp yerine yeni ve modern cami yapılmasını Kadri Tarikatı Şeyhi Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Başkanı olarak destekliyor ve bu projeye destek veren tüm yetkili ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Körhacıobası'ndaki eski caminin yıkılıp yerine modern bir caminin yapılması için yurt içi ve yurt dışındaki tüm hayırseverlerin maddi desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum. Yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlarımızın maddi destekleriyle Körhacıobası kırsal mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız yeni ve modern bir camiye kavuşacak İnşallah'' diye konuştu.
Körhacıobası Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Demirde, ''Eski camimizin yıkıp yerlerine yapılacak olan yeni camilerimizin yıkımı ve temel atma sürecinde iş makinesi desteği veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Araban Belediyesi Başkanımız Sayın Mehmet Özdemir ile bizden manevi desteğini esirgemeyerek her zaman yanımızda olan Şanlıurfa'ya bağlı Suruç İlçesindeki Kadri Tarikatı Şeyhi Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Başkanı Şeyh Mehmet Uçar'a şimdiden teşekkür ederim'' söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet