Skip Navigation Links

Deniz Ve Havuz Suyu Kulak İçin Büyük Risk

Medical Park Tarsus Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Aykut Bozan,deniz ve havuz sularının kulak için büyük risk taşıdığını belirterek bone v

Deniz Ve Havuz Suyu Kulak İçin Büyük Risk

Sağlık   A+a-

Medical Park Tarsus Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Aykut Bozan, deniz ve havuz sularının kulak için büyük risk taşıdığını belirterek bone veya tıkaç kullanılmasını önerdi
Op. Dr. Bozan, kulak için, hijyenik olmayan havuz ve deniz suyunun büyük bir risk olduğunu belirterek, "Mavi bayraklı plajlarda risk olmasa da havuzlarda tehlike her zaman devam ediyor. Kulak zarı delik olan kişiler havuza girdiğinde, kulak içinde kolaylıkla iltihap oluşabilir. Diğer kişiler için ise mantar enfeksiyonu riski var. Kulağı kirli sulardan korumak için, havuza veya denize girerken bone ya da tıkaç takılmalı" dedi.
KULAK KENDİNİ TEMİZLER
Op. Dr. Aykut Bozan, kulak temizliğiyle ilgili bilgi de verdi. Op. Dr. Bozan, "Kulak kiri dış kulak kanalının dışarıya yakın kısmında salgılanır ve normal bir oluşumdur. Kulak cildi üzerinde su geçirmez bir örtü oluşturan kulak kirinin yeterince salgılanmaması, kanal cildinde kurumaya ve kaşıntılı kulak hastalıklarına yol açabilir. Kanalda biriken salgı daima dışarı doğru hareket etme eğilimdedir, bu nedenle normal şartlarda kulak temizlenmemelidir. Pamuklu çubuklarla veya başka bir cisimle temizleme ya da kaşıma hamleleri, kulak kirinin zara doğru itilerek kanalda birikmesine yol açar. Ayrıca kulak kanal derisi ve kulak zarı çok narin yapılardır; kolaylıkla yaralanabilirler" dedi.
BÖCEK KAÇARSA NE YAPMALI?
Kulağa sinek, böcek veya yabancı cisim kaçması durumunda yapılacaklar hakkında da bilgi veren Op. Dr. Aykut Bozan şöyle konuştu:
"Sinekler kulak kirine yapışır ve uçamaz. Daha büyük böcekler ise kulakta dönemez ve dışarı çıkamaz, çıkmak için çırpınmaları da ağrıya ve korkutucu bir his oluşmasına yol açar. Sinek kaçmışsa önce kulağa alkol damlatılır, sonra da yıkama veya özel aletler yardımıyla dışarı çıkarılır. Büyük böcekler kaçmışsa kulak kanalı yağlı bir maddeyle doldurulur. Solunum yolları tıkanan böcek ölür ve 5-10 dakika bekledikten sonra ölü böcek doktor tarafından çıkarılır."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet