Skip Navigation Links

Biber Salçası Yapma Geleneği Sürüyor

Kilis'te esnaflar makinada biber çekerek evlerine ekmek parası götürüyorlar.

Biber Salçası Yapma Geleneği Sürüyor

Ekonomi   A+a-

Kilis'te, salçalık kırmızı biber satışlarının başlamasıyla birlikte ev hanımları tarafından biber salçası yapılmaya başlandı.
Kilis'te geçmişi yüzyıllara dayanan ve evlerde imal edilen biber salçası geleneği sürerken, ev hanımları bir yıl evlerinde tüketecekleri salçaları üretiyor.
Sebze Hali'nden kırmızı biberleri alan vatandaşlar, biber çekme tezgahlara gelerek biberlerini çektiriyor ve evlerine salçaları hazır halde gidiyor.
Salçalık biberlerini alan vatandaşların evlerinde biberi salça haline getiriyor. Eski gelenek devam etse de bazı ev hanımları, biber çeken iş yerlerine götürüyorlar.
Makineler ile biber çeken esnaf, şimdi ise çok cüzi bir para ödeyerek bu zorlukların aşıldığını belirterek, "Evde biberlerin temizlenmesinin su ve zaman kaybına neden oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda salçalık biber zamanı geldiğinde Kilis'te, salça çekim tezgahlarımızı kuruyoruz. Vatandaşlarımızın salçalık kırmızı biberlerlerini bizlere getirmeleri yeterlidir. Bu çalışmalarımız büyük kolaylık sağladığı gibi zaman ve su israfını da azamiye indiriyor. Burada makinelerimiz süzme salça çekimi yapıyor. Bunun sağlık açısından büyük faydaları olduğunu doktorlara sorarak öğrendik. Halkın ilgisinin her geçen yıl artarak devam ediyor" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet