Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

45 Derece Sıcakta Ekmek Mücadelesi

Aşırı nem ve sıcak hava nedeniyle vatandaşların dışarı bile çıkmaya çekindiği Adana'da tarım işçileri 40 lira yevmiye için

45 Derece Sıcakta Ekmek Mücadelesi

Yaşam   A+a-

45 derece sıcağın altında çalışıyor.
Türkiye genelinde etkili olan sıcak ve nemli hava Adana'da da etkisini sürdürüyor. Nem ile sıcak birleştiğinde hissedilen sıcaklığın yaklaşık 45 derece olduğu Adana'da vatandaşlar gün içerisinde sokağa çıkmaya çekinirken, tarım işçileri sıcağın altında 8 saat çalışıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç eden tarım işçileri, sabahın erken saatlerinde kavun tarlasında 40 lira yevmiye alabilmek için 8 saat güneşin altında çalışıyor. Güneşin altında genç kızlar ve kadınlar kavunları keserken, erkekler ise kavunları kamyona yüklenmesi için tarla içinde belirli noktalara yığıyor. Tarım işçileri güneşin altında kavunları elden ele atarak yığarken ilginç görüntüler oluşturuyor.
Yıllardır tarım işçisi olarak çalışan 34 yaşındaki Mehmet Kese, 3 çocuk babası olduğunu, onlar için çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "Hava çok sıcak ama çalışmak zorundayız. 4 güne kadar havalar normaldi ama 4 gündür çok sıcak. Bu sıcaklarda çalışılmıyor, çok zorlanıyoruz ama biz eve ekmek götürmek için çalışmak zorundayız. Akşama kadar çalışıp 40 lira yevmiye alıyoruz. Hava sıcak, içecek suyumuz sıcak, şartlarımız çok kötü. İnsan bu sıcakta çalışır mı ama biz çalışıyoruz" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar