Skip Navigation Links

Cumhuriyete yönelik tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu (GYK )üyesi Fethi Karaduman, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilemeyeceğini belirtti.

Gündem   A+a-

 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu (GYK )üyesi Fethi Karaduman, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilemeyeceğini belirtti.
Karaduman, İskenderun’a bağlı Gözcüler Beldesi ADD Şubesince düzenlenen “Dün, bugün ve yarın “adlı konferansa katılmak için geldiği İskenderun’da yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandığını söyledi.
Karaduman, “Başbakanlığın, Van depremini bahane ederek yayınladığı genelgeyle, her yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarını iptal etmesi anlaşılır ve kabul edilebilir değildir.”dedi.
Karaduman şöyle konuştu:
“Van depreminin ulusumuzda açtığı yara; ulusal iradenin devlet yönetim şekline yansıyan ve birliğin, dirliğin sembolü olan Cumhuriyet’in varlığı ile sarılabiliyor. Acılar etrafında ulusça sergilenen tutum, birlik ve dayanışma içinde olma çabaları, yurdun her bir köşesinden uzanan yardım eli, ulus olarak sahip olduğumuz öz değerlerin Cumhuriyetle 88 yılda kazanılan yurttaşlık bilinci ve dayanışmasının sonucudur.”
“Van ve Ercişli yurttaşlar, depremin yol açtığı ölüm ve yaralanmalarla boğuşurken, yurdun diğer köşelerinde toplumun şenlikler düzenlenmesinin söz konusu olamayacağının bilinciyle, Başbakanlığın genelgesinden çok önce bizlerin, etkinliklerimizin şenlik bölümlerini iptal etmemizin altında yatan nedenler de yine aynı yurttaşlık bilincidir. Ama,88 yıllık tarihinde yüzlerce kez deprem felaketi yaşanan Cumhuriyette bugüne kadar hiçbir tören iptal edilmemiştir. Öyleyse Başbakanlık bugün, çelenk sunuş ve tebrik kabulü dışındaki tüm Cumhuriyet etkinliklerini, resmi törenleri neden iptal etmiştir? Neden genci ile, seğmeni, gazisi, ordusu ile, halkı ile kuruluşunu, kurtuluşunu kutlamasına izin verilmemektedir? Deprem acıları üzerinden, fırsattan yararlanılarak “Cumhuriyetin” unutturulması mı amaçlanmaktadır? Kimilerince Cumhuriyeti unutturmak, halkın zihninden çıkarttırmak adına kafaların ardındaki gizli gündem mi uygulanmaktadır? “
 
“Kanla kazandığımız Cumhuriyetimize karşı girişilecek hiçbir oyuna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin 88. yılında tüm yurtsever aydınlar olarak: halkımızı, Cumhuriyete ve kazanımlarına karşı gizli açık her türlü saldırıya birlikte karşı koymaya çağırıyoruz. Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza olan inancımızla, Cumhuriyete yönelik tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.”
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet