Skip Navigation Links

Yasa Zaaflardan ve Eksik yönlerden Arındırılmalıdır

Bülent Seküçoğlu; 'Yapı Denetim Yasası'nın Ülke Geneline Yayılması Doğru Bir Karardır' İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Büle

Gündem   A+a-

Bülent Seküçoğlu; “Yapı Denetim Yasası’nın Ülke Geneline Yayılması Doğru Bir Karardır”
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Bülent Seküçoğlu, Türkiye’de 19 bölgede uygulanmakta olan Yapı Denetim Yasasının 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren ülke genelinde uygulanacak olmasının çok doğru bir karar olduğunu söyledi. Yeni uygulamaya konulması düşünülen Yapı Denetim Yasasının şu anda taslak halinde olduğunu, alınacak yeni olumlu öneriler karşısında her an değişim yaşanabileceğini de ifade eden Başkan Seküçoğlu, yeni yasa ile ilgili üniversiteler ve meslek odalarının da görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye’de 19 pilot bölgesinde uygulanmakta olan Yapı Denetim Yasasının ülke genelinde uygulanmaya başlaması ile ilgili görüşlerini aldığımız İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Seküçoğlu, “Yasanın, toprakların % 96’sının deprem kuşağı üzerinde olan ülkemizde 19 pilot il uygulamasının kaldırılarak tüm ülke geneline yayılmasını olumlu bulmaktayız” diye konuştu.
Yasa Zaaflardan ve Eksik yönlerden Arındırılmalıdır
Yasanın zaaflı ve eksik yönlerinden arındırılması gerektiğini vurgulayan Temsilci Bülent Seküçoğlu; “Güvenli ve sağlıklı yapı üretmenin yolu yapı denetim sisteminden geçmektedir. Yapı denetim yasası ile ilgili asıl dikkat çekeceğimiz nokta, yasanın zaaflı ve eksik yönlerinden arındırılmasıdır. Yeni hazırlanan ve taslak haline getirilen Yapı Denetim Yasası alelacele yürürlüğe alınmıştır. Oysaki yasa taslak haline getirilirken, ilgili kurumlara, üniversitelere, meslek odalarına danışılmadan hazırlandığı için sorunu çözmek bir yana kendisi sorun olarak gündemdeki yerini aldı. Oysaki yapı denetim yasası gelecekte geçmişte yaşanan sorunların ortaya çıkmasını önleyecek, güvenli yapıların üretilmesini sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet