Skip Navigation Links

Evlerinden Milli Takıma

Gaziantep'in hokey takımlarından Akdora Gençlik ve Spor Kulübü,milli takıma birçok oyuncu göndererek önemli başarılara imza atıyor

Evlerinden Milli Takıma

Spor   A+a-

Gaziantep'in hokey takımlarından Akdora Gençlik ve Spor Kulübü, milli takıma birçok oyuncu göndererek önemli başarılara imza atıyor.
Gaziantep'in önde gelen hokey kulüplerinden Akdora Gençlik ve Spor Kulübü bay ve bayan takımları henüz 2011'de kurulmasına rağmen Türkiye'de birçok başarı sağlayıp, milli takıma birçok oyuncu gönderiyor. Akdora Gençlik ve Spor Kulübü bay ve bayan takımları antrenörü Mehmet Özkan, tek amaçlarının oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.
Antrenör Özkan, birçok turnuvalarda başarı elde eden oyuncularının olduğunu belirterek, "Bu başarılarımız neler? En iyi kaleci ödülü alan kalecilerimiz, gol kraliçesi, en iyi oyuncu bu gibi başarılar da sporcularımız kazanmaktadır. Bunların sonunda milli takım seçmeleri olur. Şu anda bu yıldan bahsediyorum. Geçmiş yıldan bahsetmiyoruz. Sırf bu yıldan bahsedecek olursam en son 18 yaş milli takımına 5 bayan sporcu, 3 erkek sporcu gönderdik. Toplamda 8, belki de en fazla gönderdiğimizdir" dedi.
"BU BİZİM İÇİN BİR AMAÇ DEĞİL, BİR ARAÇ"
Antrenör Özkan, Malta'da yapılan 16 Yaş Avrupa Şampiyonası'na 2 erkek, 1 bayan sporcu olarak toplamda 3 sporcu gönderdiklerine vurgu yaparak, "A Milli Takım'a 2 tane milli sporcu gönderdik. Bunlardan bir tanesi milli takımımızda oynadı, bir tanesi de elendi. Toplamda saydığımızda 1 ayda kulüp olarak, Aktora Gençlik Kulübü olarak milli takımlarımızın farklı yaş gruplarına toplamda 14 tane sporcu verdik. Bu bizim için çok önemli bir sayı. Ama yeterli bir sayı mı, hayır yeterli bir sayı değil. İstiyoruz ki daha çok çalışalım; daha çok bu memleketin çocuğunu bir şekilde oraya götürelim. Gene tırnak içerisinde söylüyorum. Bu bizim için bir amaç değil, bir araç" şeklinde konuştu.
"TEK GAYEMİZ OYUNCU YETİŞTİREBİLMEK"
Amaçlarının sadece oyuncu yetiştirmek olduğunun altını çizen Özkan, "Bizim amacımız memleketimize, ülkemize yakışır, ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek, gelecekte iyi nesiller yetiştirebilecek, insanlar yetiştirebilmek. Tek gayemiz bu. Hokey de bunun için bir araç. Bugün hokey olmasa biz bunu basketbolda ya da futbolda yapacağız. Yani tek gayemiz yetiştirebilmek" ifadelerini kullandı.
"Ben bugün Gaziantep'te öyle mahalleler biliyorum ki arabayla zor giderim. Ama ben o mahalleden çocukları yurt dışına gönderdim. Milli takıma kazandırdım. Bizim için en büyük mutluluk bu" diyen Özkan, kimseden maddi yardım almadıklarını açıkladı.
Kulübün başarılı sporculardan Müslüm Kaya, hokeye milli takımda oynayan bir sporcunun davetiyle başladığını söyleyerek, hokeyi sevdiğini, başarmaya çalıştığını ve iyi bir spor olduğunu öğrendiğini savundu. Kaya, hokey maçlarını izlediğini, sevdiğini ve şimdi hokey oynayıp, milli takıma gittiğini ifade etti.
Milli Takıma gitme sürecini değerlendiren başarılı sporcu Kaya, "16 Yaş seçmeleri vardı. Turnuvada en iyi 10 oyuncuyu alacaklardı. Çok iyi bir performans sergileyerek, 30 gol attım. O şekilde aldılar. Çok iyi bir turnuva geçirdik. Milli takımla beraber şampiyon olduk" diyen oyuncu, şöyle devam etti:
"Ailem hiçbir zaman önümü kapatmadı, her zaman destek verdi. Onun destekleriyle buraya geldim zaten. Onlar olmasaydı, git demeseydi gidemezdim."
Akdora Gençlik ve Spor Kulübü Songül Öztekin ise spora hokeyden önce futboldan başladı. Hokeye başlama sürecini anlatan başarılı kaptan, "Futbol takımından hocamız geldi, hokeyle ilgili bir şeyler söyledi bize. İlk başta kulağa hoş gelmedi. Nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Sonra bize birkaç gün hokeyi öğretti. Bizi hokeye teşrif eden Özkan hocamız oldu. Şu anda çok mutluyuz hokeye geldiğimiz için. İyi ki onun sayesinde başlamışız" diye belirtti.
Kaptan Öztekin, "Milli takıma ilk 1 buçuk sene gittim. İlk önce 18 yaş Milli takımına gittim. Ondan sonra tekrar yine 18'e gittim. A Milli Takım, 21 yaş, hep kendi kategorimin üstü yaşlara gittim. Daha yeni yoldan geldim, A Milli Takım'dan geldim" ifadelerine yer verdi.
18 Yaş kategorilerinde en iyi oyuncu seçildiğini hatırlatan başarılı kaptan, "Daha çok Türkiye'de oynadım. Yurt dışında sadece 2 ödülüm var. Birisi 'gol kraliçeliği' ve diğeri 'en iyi oyuncu'. Hırvatistan'da Avrupa ikincisi olduk. Düşüşe girdiğimiz zaman da üçüncü olduk" açıklamasını yaptı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet