Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

5 Temmuz Festivali İptal

Bu yıl 29'uncusu düzenlenmesi beklenen Uluslararası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali'nin etkinlikleri iptal edildi.

Gündem   A+a-

Bu yıl 29'uncusu düzenlenmesi beklenen Uluslararası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali’nin etkinlikleri iptal edildi.

53943.jpg" />
Festival Tertip Komitesi 2. Başkanı, Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. CİVELEK tarafından yapılan yazılı açıklamada “01 Haziran tarihinde İskenderun’da hain bir terör saldırısında 7 askerimizin şehit edilmesiyle yaşadığımız acı ve öfke devam ederken son günlerde bu alçakça saldırılar sistematik ve planlı şekilde artmıştır. Giderek artan saldırılar sonunda çok sayıda askerimiz şehit olmuştur. Terörün insanlık dışı yüzü tüm çıplaklığıyla ortadadır. Birlik, bütünlük ve kardeşliğimizi hedef alan bu terörist saldırıları sıradan olaylar olarak kabul edip ve bir süre sonra unutmak mümkün değildir. Şehitlerimize olan acımız ve teröre karşı olan öfkemiz devam etmektedir. Ateş artık düştüğü yeri yakmıyor. Bu ateş bütün bir millet olarak bağrımızı yakıyor. Ayrılıkçı terörizme karşı kararlı ve ortak bir duruş gösterilmelidir.
Uluslararası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali Tertip Komitesi tarafından böyle acıları yaşadığımız bir dönemde bu yıl 01-05 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi çalışmaları yürütülen festivalin tüm etkinliklerinin iptal edilmesi kararı alınmıştır.
İskenderun kamuoyunun bu iptal kararımızı hiç tereddüt etmeden destekleyeceğine olan inancımız tamdır.” Diyerek, 5 Temmuz festivalinin iptalini açıkladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar