Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATSU,Arabın Gölü'ne Teknik Gezi Düzenledi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Arsuz ilçesi Arabın Gölü Kanyonu mevkiinde yapılan çalışmaları

HATSU,Arabın Gölü'ne Teknik Gezi DüzenlediWeb
TV

Gündem   A+a-

ve birçok önemli konuya açıklık getirme maksadıyla basın mensuplarını bölgeye davet ederek incelemeler yapıldı.

 

Genel Müdürlük, Arsuz ilçesine bağlı Tülek Mahallesi’nin yukarı kesimlerinde bulunan Arabın gölü Kanyonu’nda basın mensuplarıyla birlikte teknik gezi düzenlendi ve yaşam kaynağı olan su ihtiyacının karşılanması için yapılan çalışmaları yerinde incelendi. Yapılan teknik geziye HATSU 2. Bölge İçmesuyu Şube Müdürü Cahit Aycan,

Tülek Mahalle Muhtarı İsa Başeğmez ve Konacık Mahalle Muhtar Azası İnayet Yorgun katıldı.

 

İçmesuyu Şube Müdürü Aycan basın mensuplarına bölgede yaptığı açıklamada, Arsuz ilçesinin 3 sefer sel felaketine maruz kaldığını ve bu afetlerden kaynaklanan kaya kütlelerinin Arabın Gölü mevkiine önemli derecede zarar verdiğini ayrıca yapılan çalışmalarda kanyona herhangi bir şekilde dokunulmadığını söyledi.

 

Tülek ve Konacık Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin susuz kalmaması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şube Müdürü Aycan, Kanyonun daha üst kısmından Tülek Mahallesi’ne 2.8 km ve Konacık Mahallesi’ne 3.5 km’lik ana isale hattı döşeneceğini ayrıca 1 ay içerisinde tamamlanacak çalışmalar ile yaklaşık 30 yıllık su sorununun tamamen çözüleceğini belirtti.

 

Yapılan açıklamaların ardından mahalle sakinlerine suyu ulaştırmak amacıyla ve selden zarar gören yolları açmak için 2 ekskavatör ve kepçelerin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

 

HATSU,Arabın Gölü'ne Teknik Gezi Düzenledi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar