Skip Navigation Links

Çeliğe Hayat Verenlerin Bayramı MMK Dörtyol’da Kutlandı..

Türkiye’nin saygın metalurji tesislerinden birisi olan MMK, İskenderun Körfezi’nde ürettiği katma değer, istihdama katkısı

Çeliğe Hayat Verenlerin Bayramı MMK Dörtyol’da Kutlandı.. Web
TV

Ekonomi   A+a-

ve ülke ekonomisine katkısıyla sektöründe önemli bir misyonu yerine getiriyor.

Türkiye'de MMK Metalürji ile birlikte kutlanmaya başlanan 'Dünya Metalürji' Bayramı, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki tesiste işçi, işletme yönetimi ve bağlı bulunduğu sendikanın üst düzey yönetiminin de katıldığı etkinlikle kutlandı.

Kutlamalarda havadan çekim yapan FlyTürk helikopteri etkinlikler kadar ilgi topladı.

 Dünyada 1957’den bu yana kutlanan Metalürji Bayramı Dörtyol’da bulunan MMK Metalürji ile birlikte dört yıldır ülkemizde de kutlanmaya başlandı. Bayram dolayısıyla MMK Metalürji tesisinde konserler düzenledi, işçi ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklar için şişme oyun parkında palyaço kızların da katkısıyla eğlendi. MMK çalışanları ve ailelerine hazırlanan yöresel sıkma böreği, dondurma ve çeşitli içeceklerden oluşan ikramları ve oyun alanları ise en çok çocukları mutlu etti.

Hak iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül Yönetim Kurulu üyeleri, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, MMK Genel Müdürü Lurii Chaikovskii, MMK Üretim Direktörü Ozan Karadağ, Mali İşler ve Finans Direktörü Denis Kvasov ve İnsan Kaynakları Direktörü Halil Kürkçü de Metalurji bayramına katıldı.  

      MMK Metalurji Genel Müdürü Lurii  Chaikovski, ülkelerin kalkınmasında en büyük rol oynayan Demir çelik emekçilerine adanmak için düzenlenen Metalurji bayramını kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek “Metalurji bayramı Rusya’da 1957’den itibaren 58 yıldır büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Demirden mucizeler yaratan, hayatımızın her alanında nesnelerin içerisine bırakan görünmeyen kahramanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. MMK Metalurji ailesi olarak 4 yıldır geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu bayramı umarım ki daha nice seneler daha kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

MMK Metalurji Genel Müdürü Lurii Chaikovskii ayrıca beş yılını dolduran işçilere plaketlerini takdim etti.  

Türkiye’de de ne yazık ki tek sadece MMK’da kutlandığına dikkat çeken Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Genel Başkanı Cengiz Gül  “Hâlbuki bizim metal fabrikalarımız çok. Bir Rus kültürünün örneği olarak metalurji bayramını kutlamasını çok önemsiyorum ve tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu metal bayramını, bu metal kutlamasının tüm bizim fabrikalarımızda da kutlanmasını buradan herkese bir öğüt olarak, tavsiye olarak ediyorum. İnsanlığa şekil veren tüm insanlığın gelişmesine ve teknolojinin büyük yön almasında en büyük metal demir yani bizim bir efsanemize yinede Türklerin Orta Asya’dan çıkışı bir demirin bulunuşuyla ilgili olduğu söylenir. Onun için demirin teknolojide ve insanlığın teknolojiyi bulmasında önemli bir katkı sağladığını tüm dünya biliyor” diye konuştu.

Bu sektörün çok zor, çok meşakkatli aynı zamanda, çilekeş bir sektör olduğunu bilenlerden olduğunu vurgulayan Genel Başkan Gül “Onun için metal iş kolunda dünyamızda ve ülkemizde iş kazaları nedeniyle ölmüş olanlara gerçekten buradan Allah‘tan rahmet diliyorum. Rus ve Türk arkadaşlarımıza ve dostlarımıza, ailelerine bir şey hatırlatmak istiyorum. Türk- Rus dostluğunun bir simgesi olan kurtuluş savaşında en zor günlerimizde dünya emperyalist saldırısında dünyanın tüm o günkü gelişmiş bugünün demokratik dediğimiz İstiklal Marşı şairimizin Mehmet Akif’in çok iyi tanımladığı ‘tek dişi kalmış canavar’ gibi ülkemize saldıranlara karşı hiç kimse Türklerin ve Türkiye’nin yanında yer almazken o gün Rusya’nın lideri Lenin’in Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı bir mektupla ‘Yalnız değilsiniz emperyalizme olan savaşta Rus halkı Rusya’daki Türk boyları sizinle birliktedir’ mesajı maddi ve manevi Kurtuluş savaşımızın kazanılmasında en büyük rol olmuştur. Onun için burada tekrar hatırlatmak istiyorum. Onun için biz o dönemde kurulan Türk–Rus dostluğunun bu dönemde geliştirilmesini ve arttırılmasını istiyoruz. Biz neden Mustafa Kemal Atatürk ile Lenin’in kurduğu dostluğu daha ileri götürmeyelim” şeklinde konuştu.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da, MMK’nin bölgede çok önemli değerler oluşturduğuna vurgu yaparak işçilerin bayramını kutladı. 

Tüm çalışanlara ve konuklara bayram coşkusuna ortak oldukları için teşekkür eden MMK Mali İşler ve Finans Direktörü Denis Kvasov da 5. yılını dolduran çalışanlara plaketleri verildi.

Büyük bir coşkunun yaşandığı 4. Metalurji bayramında ayrıca gökyüzüne dilek fenerleri de uçuruldu.

Çeliğe Hayat Verenlerin Bayramı MMK Dörtyol’da Kutlandı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet