Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ünüvar,Köy Köy Geziyor Vatandaşı Dinliyor

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar,hükümetin, halkın güvenliğini sağlama adına her türlü tedbiri aldığını,bundan sonra da almaya deva

Ünüvar,Köy Köy Geziyor Vatandaşı Dinliyor

Gündem   A+a-

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hükümetin, halkın güvenliğini sağlama adına her türlü tedbiri aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini söyledi.
Ünüvar, Tufanbeyli'den başladığı ilçe ziyaretlerini, Saimbeyli ve Feke'nin ardından Kozan ve Ceyhan'la sürdürdü. Kozan İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Ünüvar, daha sonra ilçe yönetimiyle birlikte Poskabasakal ve Akdam köylerini ziyaret etti. Ünüvar, Kozan'ın ardından beraberindekilerle Ceyhan'a geçerek; sırasıyla Gümürdülü, Sağkaya, Soysallı ve Başören köylerinde vatandaşlarla sohbet etti.
Köy ziyaretlerinde vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Ünüvar, yaptığı konuşmalarda, terörist saldırılar sonrası başlatılan operasyonları ve koalisyon görüşmelerini değerlendirdi.
AK Parti iktidarının, demokratik konularda kararlı ve cesur adımlar atan bir iktidar olduğunun altını çizen Ünüvar, "Ülkemizin farklı noktalarındaki farklı sıkıntılarına demokratik çözümler bulma noktasında çalışmış, gayret etmiş ve bu doğrultuda icraatlar yapan bir iktidarız. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı, olağanüstü hali kaldırdı. Gelir gelmez kaldırdı. Çok tartışılan Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı, onları kaldırdı. Faili meçhul cinayetler vardı, bu cinayetleri aydınlattı. İşkenceye sıfır tolerans politikasıyla; Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde tazminata mahkum ettiren işkenceyi ortadan kaldırdı" dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların üzerindeki vesayet ve baskının kaldırılması, terörün sonlandırılması, dolayısıyla anaların akan gözyaşının dindirilmesi amacıyla bir çözüm sürecinin başlatıldığını vurgulayan Ünüvar, "Bu konuyla ilgili hükümetimiz çok kararlı çalışmalar yaptı. Ama özellikle seçimden sonra barajı aşarak Parlamento'ya giren bir partinin sözcüleri maalesef kışkırtıcı bir takım söylemlerde bulunmaya başladı. Hatta 14 Temmuz'da terör örgütünün yurt dışındaki bağlantısının sözcülerinden biri 'halk silahlansın' dedi. 14 Temmuz, daha herhangi bir operasyon yok. Ondan sonra Suruç'ta 32 tane genç, bomba patlatılarak hunharca katledildi. Allah onların ailelerine yardım etsin, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu bizi gerçekten derin bir üzüntüye sevk etti. Daha Suruç'ta kaybedilen vatandaşların acısını yaşarken, Adıyaman'da bir askerimiz bölücü terör örgütü tarafından şehit edildi. Daha sonra Ceylanpınar'da 2 polisimiz evlerine giren teröristler tarafından yakın mesafeden başlarına ateş edilerek şehit edildiler. Keza Kilis'te bir astsubayımız yurt dışında konuşlanmış terör örgütü IŞİD tarafından şehit edildi. Tabi bütün bunlar şöyle bir gerçeği ortaya çıkardı. AK Parti, 13 yıldır iktidarda olan bir parti olarak halkımızın eğitimini önemsiyor, sağlığını önemsiyor, tarımını önemsiyor. Halkın eğitimini, sağlığını, tarımını önemseyen bir hükümetin halkın güvenliğini önemsememesi düşünülebilir mi? Halkın güvenliği de en az onlar kadar, hatta gerektiğinde onlardan daha önemlidir. Güvenlikle ilgili gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki terör örgütlerinin askerlerimize, polislerimize, vatandaşlarımıza saldırmasına AK Parti hükümeti kayıtsız kalamazdı. Onlarla ilgili bir operasyon başlatıldı. Gerek yurt içi ayağında, gerek yurt dışı ayağındaki terör örgütlerinin halkımızın güvenliğini tehlikeye atmasına; askerimiz, polisimiz, vatandaşımız için hayati tehlike oluşturmasına mani olma adına bu operasyonlar başladı. Ama görüyorum ki; AK Parti'ye oy versin, vermesin halkımız tarafından bu operasyonların doğru bulunduğuna dair çok fazla izlenim ediniyoruz. Çünkü halkımız kendi güvenliğini önemsiyor. Kendi çocuğunun, askerinin, polisinin güvenliğini önemsiyor. Bu operasyonları başarıyla yürüten güvenlik güçlerimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Hükümetimiz, halkımızın güvenliği adına her türlü tedbiri almıştır, almaya da devam edecektir" diye konuştu.
KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ
7 Haziran Genel Seçimi'nin sonuçları ve koalisyon görüşmelerine de değinen Ünüvar, seçimin üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen AK Parti kadrolarının sahada dolaşmaya devam ettiğini belirtti. AK Parti'nin halkı seçimden seçime hatırlayan bir parti olmadığını ifade eden Ünüvar, "Kaldı ki gerek hizmetlerimizle gerekse vatandaşlarımızla olan temaslarımızla bunu fazlasıyla ispat etmiş durumdayız. Çünkü AK Parti olarak hem iş yapmak hem gönül yapmak istiyoruz. Hastane yapacaksın, okul yapacaksın, yol yapacaksın, diğer hizmetleri yapacaksın, bunlar iş yapmak kısmına giriyor. Bir de gönül yapmak var ki; gönül yapmak için geleceksin, vatandaşla hemhal olacaksın. Siyaset uzaktan kumandayla yapılacak bir iş değildir. Şüphesiz vatandaşlarımızın kafasına takılan soru işaretleri vardır. Biz bunları cevaplamak için buradayız" dedi.
Seçimde bir koalisyon tablosunun ortaya çıktığına işaret eden Ünüvar, şunları söyledi:
"Halkımız AK Parti'ye, 'seni tek başına iktidara getirmiyoruz, az sayıda da olsa milletvekili eksikliğiyle tek başına iktidara getirmiyoruz' dedi. Halkımızın canı sağ olsun. Halkımıza sitem etmiyoruz. Halkımızın takdiri, kararı başımızın üzerine. Ortada bir tablo var, o tablodan hükümet çıkarmak için koalisyon çalışmaları var. Malumunuz AK Parti CHP, MHP ve HDP'yi ziyaret etti Başbakanımızın başkanlığında. Bir takım temaslar oldu. HDP'yle koalisyon olmayacağına dair açık ve net bir bilgi kamuoyuyla paylaşıldı. MHP ilk turda, ilk aşamada 'biz koalisyon kurma taraftarı değiliz' dedi. Malumunuz Sayın Devlet Bahçeli, sandıklar açıldıktan birkaç saat sonra 'biz koalisyonda yokuz, erken seçim' dedi. CHP koalisyon görüşmeleri için daha istekli davranıyor. Şu anda ikili görüşmeler devam ediyor. AK Parti heyeti, Sayın Ömer Çelik başkanlığında bu görüşmeleri yapıyor. Bu görüşmeler belli bir noktaya geldiğinde detaylar konuşulacak. Şu anda koalisyon görüşmeleri bu çerçevede devam ediyor."
"Bundan sonra daha 4-5 toplantının daha yapılacağı ifade ediliyor. O toplantıların sonucunda koalisyon olur mu, olmaz mı bunları bilmiyoruz" diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Koalisyon olma ihtimali var, erken seçim olma ihtimali var. Ne olacağını bilmiyoruz, ama bildiğimiz bir şey var ki halkımız bir şeyi istiyor, bir şeyi istemiyor. İstediği şey; vekiller bizim ayağımıza gelsin, bizimle görüşsün, konuşsun. Biz de diyoruz ki; halkımızın talimatı başımızın üzerine. Halk bunu istiyor, biz de bunu yapıyoruz. İlçe başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımızla halkımızın ayağına gidip, onların taleplerini yerine getiriyoruz. Halkımızın istemediği şey de şu; halkımız AK Parti'nin iktidardan ayrılmasını istemiyor, bu açık. 'Koalisyon da olsa, başka bir hükümet çözümü de olsa mutlaka iktidarda AK Parti olsun' diyor. Çünkü AK Parti, 13 yıl boyunca eğitim, sağlık, ticaret, tarım, sanayi, her alanda gerçekten bu milletin hayrına işler yapmıştır. Halkımız, milletin hayrına yapılan işlerin devam etmesini istiyor."
Köy gezilerinde Necdet Ünüvar'a; AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Zülküf Şengül, Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek ve Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu ile ilçe yöneticileri eşlik etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar