Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP'li Ayhan Kara'dan Vekil Eryılmaz'a Eleştiri..

CHP Milletvekili Adayı Ve İşadamı Ayhan Kara, Milletvekili Refik Eryılmaz'ı eleştirdi.

Gündem   A+a-

Ayhan%20Karaa%20b.JPG" />
CHP’li Ayhan Kara’dan Vekil Eryılmaz’a Eleştiri..
 
CHP Milletvekili Adayı Ve İşadamı Ayhan Kara, Milletvekili Refik Eryılmaz’ı eleştirdi.
CHP Milletvekili adayı ve işadamı Ayhan Kara Hatay milletvekili Refik Eryılmaz’ı eleştirerek şöyle dedi: “Sayın Eryılmaz’ın ‘Parti içi Demokrasi’ arayışımıza karşı basına verdiği demeci mensubu olduğum parti ve dürüst siyaset adına esefle okudum.
İtibar etmediğiniz açıklamalarıma cevap verme gereği duymuşsunuz. Ben yazdıklarınıza itibar ediyorum çünkü insana saygıyı şiar edinenlerdenim, sizin neyi kılkavuz kıldığını halk gibi ben de merak ediyorum.
Sayın vekil, parti içi demokrasiden nasibini almamış sistemin son ürünü olan zat-ı alinizin bu konuda fikir beyan edecek son kişi olduğunu düşünüyorum.
Geçici delege listelerini hazırladığınızı demecinizde söylüyorsunuz, bu açık bir itiraf olmaktan öte tüzük ihlali aynı zamanda. Önce diyorsunuz ki görevimiz denetlemek sonra da geçici liste hazırladım diyorsunuz, herhalde listeniz ilçe seçim kuruluna sunulana kadar geçici olacaktı. Çelişiksiniz sayın vekil.
15 yıldır yapılan haksızlıklardan en çok nemalanan siz diyorsunuz ki ‘Bugüne kadar sustunuz, şimdi de susmaya devam edin.’
60 bin oy alarak seçilmiş olduğunuzu iddia ediyorsunuz, Samandağ CHP için zaten taban oy sayısı bu, bunu sonraki seçimlerde göreceksiniz.
Sayın vekil, Matkap ve Tamaylıgil imzalı MYK kararını da okumadığım kehanetinde bulunuyorsunuz, komisyon üyenizden öğrenebilirsiniz okuyup okumadığımı, atıp tutmakta üstünüze yok, bunu da kanıtladınız.
Referandum mitingi için Antakya’ya taşıdığımız 1500 kişiyi bizzat gözünüzle görmüş hiç ilginiz olmayan organizasyondan nemalanmak için otobüslerin yanında durmuş ve hatta camların üstündeki ‘Okyanusta Bir Damla’ logosunu indirtmeye çalışmıştınız, itiraf edin.
CHP’nin otobüs talep ettiğini ve reddedildiğini söylüyorsunuz, çok sorumlu bir partili olarak siz önceden bir yazıyla otobüs talep etmeliydiniz ama hiçbir otobüs talebiniz olmadığı halde böyle bir yalana başvurmuşsunuz. Dünya çapında ciddi bir kurumsal kimlik taşıyan Has Turizm’den resmi bir otobüs talebiniz olduğunu ve reddedildiğinizi ispatlamaya davet ediyorum aksi bir durumda size yakışacak sıfatı seçmeyi size bırakıyorum. Kaldı ki siyasi çizgime asla bulaştırmadığım ve hissedarlarından olduğum şirketimizi siyasi yalanlarınıza alet etmekten vazgeçin yoksa milletvekilliğinizde gösteremediğiniz meziyetlerinizi hakim karşısında kendinizi savunurken gösterirsiniz.
Hiçbir mitinge katılmadığımı söyleyerek büyük bir yalancı olduğunuzu göstermişsiniz, Hatay’daki iki, Adana’daki bir mitinge benimle gidenler ve beni orada görenler bu utancınızı yüzünüze vuracaklardır sayın vekil.
AKP’ye 25 otobüs verdiğim yalanınız kendinize ve şahsiyetinize yakışabilir ama işgal ettiğiniz koltukla ve hukukçu kimliğinizle bağdaşmaz. İnsanlar bana neden güvensizlik duyuyor diye soruyorsunuz, yalan söylüyorsunuz sayın vekil, o yüzden güvenmiyorlar. Bana sorsanız hangi partinin yönetiminde olduğuna bakmaksızın ve 30 yıldır yaptığımız gibi Antakya Belediyesi’nin talebi üzerine iki otobüs tahsis edildiğini söylerdim siz de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmazdınız. Belediye başkanına tahsis edilen araçların güzergahını ya da nerede kullanılacağını soracak kadar nezaketten de uzak değiliz.
AKP’nin Hatay teşkilatı çıkıp yalanınızı yüzünüze vurursa, işte siyasi rakiplerimiz bu yalancılar derse ne yaparsınız, partililerin yüzüne nasıl bakarsınız sayın vekil? Samandag ve Hatay’ı bu yalanlarla temsil ediyorsanız vay halimize.
Partide emeğim olmadığını söylerken de elinizi vicdanınıza koyamamışsınız, bunu yapmaya çalışsanız da nafile... Ailemin CHP belediye başkanları sayın Abacı ve sayın Terzi’nin seçimlerinde nasıl bir emek sarfettiğini size akıl hocalarınız da mı hatırlatamadı?
Siyasi bellek unutmaz ve affetmez: Siz AKP’ye ev toplantılarını organize ederken, CHP’li belediyeye karşı ‘Halk Meclisini’ toplarken, vatandaşa su parası ödetmezken, partimizi sabıkalı ilan ederken neye hizmet ettiniz? CHP’ye mi? Bunlar gerçekler sayın vekil, istediğiniz an ıspatlanacak gerçekler.
Kurultay delegeliğini üyelerimizin oylarıyla mı aldınız yoksa icazet için birilerinin ağzına mı baktınız? Aday adayı olurken bile ‘Ben sayın Çay’ın milletvekili olmasını istiyorum ama o olmayacaksa ben olayım dediniz, bu hangi kalıba sığar? Mehmet Ali Ediboğlu’nun şapkasından çıkan tavşanları tüm Hatay halkı ve CHP camiası görmüş ve vicdanlarında mahkum etmişlerdir, bu ayrıntıyı da gözardı etmeyelim sayın vekil.
Parti içi demokrasi ısrarımı sürdürüyorum sayın vekil ve komisyon başkanı. Sandıktan korkmayınız. MYK kararıyla üyeliklerini kaydettiğiniz eş, dost ve akrabalarınızla seçime girmekten neden çekiniyorsunuz, bu arada hatırlatırım yaşadığım mahallede soyadımı taşıyan tek üyenin ben olduğunu da biliyorsunuz, ayak oyunlarıyla 3000 kişinin kaydı yapılmadı, korkmayın ve önümüze sandığın gelmesini sağlayın.
Son olarak sizi istediğiniz bir platformda tartışmaya davet ediyorum, bunu ne kadar erken kabul ederseniz o kadar iyi olur zira egonuzun şişkinliğinin alınması, hem ilimiz hem de partimiz adına hayırlı olacaktır.
Şimdilik saygılarımla
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar