Skip Navigation Links

AK Parti'li Alğan: 'Çözüm Süreci Biz Bitti Demeden Bitmez'

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, 'Çözüm süreci biz bitti demeden bitmeyecektir' dedi.

AK Parti'li Alğan: 'Çözüm Süreci Biz Bitti Demeden Bitmez'

Hatay   A+a-

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, "Çözüm süreci biz bitti demeden bitmeyecektir" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda Türk ve Arap aktivistleri bir araya getiren ve uluslararası çalışmalar yapan Nahda Network´ün koordinatörlüğünü yürüten aynı zamanda AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra Hatay'dan milletvekili seçilen Mehmet Alğan, İskenderun'da düzenlediği toplantıda çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
PKK'ya yönelik başlatılan hava harekatı sonrası Kandil'den yapılan açıklamalar nedeniyle çözüm sürecinin bitip bitmediğini değerlendiren Alğan, "Biz bitti demeden bitmeyecek çünkü süreci biz başlattık. Çözüm sürecini PKK'nın gözü suyu hürmetine başlatmadık. Biz bu süreci Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımızın geçmişte uğradıkları haksızlıklar ve hak ettikleri bir takım yasalar gereği başlattık. Çözüm sürecinin tıkandığı nokta PKK'nın silah bırakmaması olmuştur. Kürtlerin sonuna kadar haklarını savunmak PKK ile sonuna kadar mücadele etmek bence kısas bu olmalıdır. Hatta bu benim şahsi fikrimdir ana dilde eğitim hakkı dahil Kürt vatandaşlarımıza verilmelidir. Eli silahlı bir kişinin şehir merkezinde yüzü maskeli halde dolaşıyor olması korkunç bir ihtimaldir PKK ile sonuna kadar mücadele edilmelidir" şeklinde konuştu.
AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, IŞİD ve PKK'ya yönelik başlatılan operasyonların Hatay sınırını bağlamadığını söyledi. Hatay sınır bölgesinde IŞİD militanlarının bulunmadığını, bu bölgede daha çok Suriye rejimi ile mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'nun etkin olduğunu belirten Alğan, yürütülen operasyonların Hatay sınırını bağlamayacağını ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet