Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkmen Köyüne Saldırı: 3 Ölü, 25 Yaralı

Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Lazkiye kırsalındaki Türkmen dağında yer alan Avanlı köyü (Cebel Et-Türkmen) ve çevresine düzenlenen saldırıda,3 ki

Türkmen Köyüne Saldırı: 3 Ölü, 25 Yaralı

Hatay   A+a-

Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Lazkiye kırsalındaki Türkmen dağında yer alan Avanlı köyü (Cebel Et-Türkmen) ve çevresine düzenlenen saldırıda, 3 kişi öldü, 4'ü ağır 25 kişi de yaralandı.
Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Şirin, yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Avanlı köyüne 5 gündür saldırdığını belirterek, "Bayırbucak bölgesi devamlı bombardıman altında, özellikle bayramın birinci günü başlayan saldırı 3 gündür devam ediyor. Çatışmalar sonucu 3 şehidimiz, 25 yaralımız var. Saldırılardan dolayı köyümüzde bulunan evlerimizin yüzde 50'si yıkılmış durumda. Köylerimizin çoğu boşaldı, evlerimiz yıkıldı. İnsanlarımız sınıra yakın birkaç köyde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor" dedi.
Rejim güçlerinin özellikle varil bombaları ile saldırdığını ifade eden Şirin, "Bize uçaklardan varil bombaları atılıyor ve bizlerin kendimizi savunacağımız ağır silahlarımız yok o yüzden zayiatımız çok oluyor. Biz zor şartlar altında kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Hayatımızı bize gelen yardımlarla sürdürüyoruz" diye konuştu.
Rejim güçlerinin Yayladağı ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Avanlı köyü ve çevresine ağır silahlarla yaptığı saldırıda 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş